TİMOQ'UN DOĞAL GÜZELLİKLERİ TANITILDI
Batman Timoklular Derneği, Timoq coğrafyasının doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla Batman'da görev yapan basın mensuplarını bölgede ağırladı.

Batman Timoklular Derneği tarafından düzenlenen “Timoq Coğrafyasına Batman Basınıyla Tanıtım ve Gezi Programı” kapsamında gazeteciler, bölgenin doğal güzelliklerini ve turizm potansiyelini yerinde inceleme fırsatı buldu. Programa yöre dengbejleri, aileler ve çok sayıda davetli de katıldı. Program, Apê Êmer Mevkii'nde verilen kahvaltıyla başladı. Ardından Kaniya Çir'deki sosyal tesisler, festival alanı ve doğal alanlar gezilerek katılımcılara bölge hakkında bilgi verildi. Batman Timoklular Derneği Başkanı Av. Ferhat Bayındır, Timoq coğrafyasının Batman'a yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirterek, bölgenin özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için önemli bir destinasyon olduğunu söyledi. Geçmişte yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle bölgenin yeterince değerlendirilemediğini ifade eden Bayındır, bugün ise sağlanan huzur ortamıyla birlikte Timoq'un doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.
Her yıl düzenledikleri doğa ve kültür festivaliyle bölgenin tanıtımına katkı sunduklarını belirten Bayındır, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, basın ve halkın desteğiyle bu potansiyelin daha da geliştirilebileceğini ifade etti. Ayrıca ulaşım altyapısının iyileştirilmesi ve yolların modern hale getirilmesinin bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.





