BORÇLU BİRLİKLERE 48 SAATLİK CAN SUYU
BORÇLU BİRLİKLERE 48 SAATLİK CAN SUYU

DEPSAŞ Enerji, biriken elektrik borçları nedeniyle enerji tedariki durdurulan Şanlıurfa’daki Cullap ve Tatarhöyük Sulama Birliklerine, kamu otoritelerince yürütülen çözüm çalışmalarına destek olmak amacıyla 48 saat süreyle yeniden enerji sağlayacağını açıkladı. Şirket, bu süre içerisinde borçların ödenmemesi halinde enerji tedarikinin yeniden durdurulacağını bildirdi. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisine ilişkin ödeme yükümlülüklerini uzun süredir yerine getirmeyen Cullap ve Tatarhöyük Sulama Birliklerinin enerji tedarikini durduran DEPSAŞ Enerji, kamu otoriteleri tarafından yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla geçici bir uygulama başlattı. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu sulama birliklerine 48 saat süreyle enerji verileceği belirtilerek, bu uygulamanın borçların silinmesi, ertelenmesi veya enerji tedarikinin kalıcı olarak yeniden başlatılması anlamına gelmediği vurgulandı.
''ÇÖZÜM ÇALIŞMALARINA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ''
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, kamu otoritelerinin sorunun çözümüne yönelik girişimlerine katkı sunmak amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti. Karagüzel, “Kamu otoritelerimiz tarafından yürütülen çözüm çalışmalarına katkı sunmak amacıyla Cullap ve Tatarhöyük Sulama Birliklerine 48 saat süreyle can suyu niteliğinde enerji sağlayacağız. Ancak bu uygulama geçici olup birliklerin mevcut borçlarını ve ödeme yükümlülüklerini ortadan kaldırmamaktadır. Belirlenen süre içerisinde ödeme yapılmaması halinde enerji tedariki yeniden durdurulacaktır.” ifadelerini kullandı.
BORÇLAR ÖDENMEZSE ENERJİ YENİDEN KESİLECEK
DEPSAŞ Enerji, iki sulama birliğine daha önce birçok kez ödeme kolaylığı ve yapılandırma imkânı sunulmasına rağmen yüz milyonlarca lirayı aşan elektrik borçlarının tahsil edilemediğini hatırlattı. Şirket, 48 saatlik sürenin sonunda borçların ödenmemesi veya ödeme konusunda bağlayıcı bir çözüm oluşturulmaması halinde enerji tedarikinin yeniden durdurulacağını bildirdi. Açıklamada, elektrik borçlarının tahsilinde tüm abonelere eşit uygulama yapıldığı vurgulanırken, sürdürülebilir enerji arzının sağlanabilmesi için ödeme yükümlülüklerinin zamanında yerine getirilmesinin önem taşıdığı ifade edildi. Yetkililer, geçici enerji tedarikinin kamu otoriteleri tarafından yürütülen çözüm sürecine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirterek, sulama birliklerinin kalıcı bir çözüme ulaşabilmesi için mali yükümlülüklerini yerine getirmesinin zorunlu olduğunu kaydetti.


