TRAFO BASKINI KAMERADA

TRAFO BASKINI KAMERADA

Yaşam Yayın: 02 Eylül 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 02.09.2026 14:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre, Viranşehir’de çoğunluğu tarımsal sulama abonelerine enerji sağlayan Yaz Güneşi Trafo Merkezi’ne yüzlerini puşi ve giysilerle kapatan kişiler tarafından baskın düzenlendi. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren şüphelilerin, kaçak elektrik kullanmak amacıyla Sufra ve Beş Mağara fiderlerine müdahale ettiği belirtildi.

OLAY KAMERALARA YANSIDI

Baskın anlarının güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği bildirildi. Görüntülerin sorumluların belirlenmesi amacıyla yetkili mercilere teslim edildiği ve olayla ilgili yasal süreç başlatıldığı aktarıldı. Dicle Elektrik, müdahale sırasında hatlarda enerji bulunmamasının olası bir faciayı önlediğini belirterek, yüksek gerilim tesislerine yönelik izinsiz müdahalelerin ciddi risk taşıdığı uyarısında bulundu. Şirket verilerine göre, müdahale edilen Sufra ve Beş Mağara fiderlerinden enerji alan 398 aboneden 376’sının elektrik borcu bulunuyor. İki fiderdeki ortalama borçluluk oranının yüzde 94, tahsilat oranının ise yüzde 6 olduğu bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.