ÖĞRENCİLERİN EMEĞİ SANATA DÖNÜŞTÜ

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi’nin 32 eserlik karma resim sergisi sanatseverlerden tam not aldı.

Yaşam Yayın: 18 Mayıs 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 18.05.2026 13:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaklaşık iki yıllık hazırlık sürecinin ardından ortaya koyduğu karma resim sergisi, Yılmaz Güney Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Büyük ilgi gören sergide öğrencilerin yoğun emekle hazırladığı 32 eser beğeni topladı. Sergide, dünyanın, bölgenin ve Türkiye’nin yakından tanıdığı önemli isimlerin portreleri yer aldı. Tamamı öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin, toplumda iz bırakan ve hafızalarda yer edinen şahsiyetlerden oluştuğu belirtildi. Her bir çalışmanın yaklaşık bir haftalık yoğun emek sonucu tamamlandığı ifade edilirken, serginin ortaya çıkmasında öğrencilerin özverili çalışmasının önemli rol oynadığı vurgulandı.

Karışık teknik kullanılarak akrilik boya ile hazırlanan eserlerin yaklaşık 70x100 santimetre ölçülerinde olması da dikkat çekti. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ortaya koyarken aynı zamanda sanatın birleştirici gücünü de gözler önüne serdi. Sergiyi hazırlayan ekip, projeye katkı sunan tüm öğrencilere teşekkür ederek gençlerin sanatsal üretime yönelmesinin önemine dikkat çekti. Yetkililer, bu tür etkinliklerin öğrencilerin özgüven kazanmasına ve sanata olan ilgilerinin artmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.