SİBER DOLANDIRICILIK OPERASYONU

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğün ekipleri, sosyal medya platformları ve sahte web siteleri üzerinden oltalama yöntemiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen şüpheli şahıslara eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gündem Yayın: 22 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.03.2021 14:22:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğün ekipleri, sosyal medya platformları ve sahte web siteleri üzerinden oltalama yöntemiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen şüpheli şahıslara eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda E.K., M.FA., O.A., Ş.B.G, M.A.T., Ş.K., E.Y., F.D. ve V.A. isimli 9 kişi yakalandı. Ayrıca şüpheli şahısların evlerinde yapılan aramalarda, 35 adet cep telefonu, 6 adet bilgisayar, 2 adet hard disk, 4 adet tablet, 7 adet usb bellek, 8 adet hafıza kartı, 34 diğer sim kartı, mp3 çalar olmak üzere toplamda 96 dijital materyale el konuldu. Şahıslar İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 5’i Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılırken, 4 kişi ise tutuklandı. Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından günün 24 saatinde Batman halkımızın huzuru için suç ve suçlular ile mücadelemiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.