Düğün salonları zor süreçte

Yaklaşık olarak bir yıldan beri ölümcül etkisiyle bir çok sektörün batmasına neden olan salgın hastalığın etkilediği sektörlerden biri de düğün salonları işletmecileri oldu.

Gündem Yayın: 23 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 23.03.2021 19:22:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yaklaşık olarak bir yıldan beri ölümcül etkisiyle bir çok sektörün batmasına neden olan salgın hastalığın etkilediği sektörlerden biri de düğün salonları işletmecileri oldu.

'1 SAAT YETMEZ UZATILSIN' TALEBİ

Ulaşım ve eğitim gibi bir çok sektörde etkili olan korona virüs en çok düğün salonlarını vurdu. Bir yıldan bu yana kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan düğün salon işletmecilerini daha da kötü günler bekliyor. Kontrollü normalleşmeyle faaliyete başlayan düğünlere 1 saat süre ve 100 kişi kapasiteli izin verilmesinin ardından işletmecileri rahatlatmayacağını belirten Güngör Palas Düğün Salonları İşletmecisi Şehmus Acar, düğün salonlarının çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek düğün saatleri süresinin uzatılmasını istedi. Acar, ''Bu uzun ve zorlu süreci kendi imkanlarımızla sürdürmeye çalıştık. Çalışanlarımız ve düğünlere bağlı olan beyaz eşya, mobilya, halı, kuyumcu, ev tekstili, giyim, müzisyenler, gelinlikçi, züccaciye, fotoğrafçı, yemek üretim firmaları, düğün organizasyonları ve kuaförler gibi onlarca sektör ne yazık ki  kapanma noktasına gelmiş durumda. Bunun yanında düğün salonlarından bazıları satılığa sunulurken, bir çok kişinin de iflasın eşiğine gelmiş haldeler'' dedi. 30 işletmeye yakın düğün salonunun bulunduğuna dikkat çeken Şehmus Güngör, yetkililerin ve sağlık camiasının yapmış oldukları denetim ve çalışmaları gönülden desteklediklerini belirterek, “İşletme sahipleri de salon içi ve dışındaki alınması gereken tüm tedbirleri harfiyen yerine getiriyor. Düğün sahipleri ve misafirlerinin gönül rahatlığıyla düğünlerini yapmaya ortam oluşturduk. Yetkililerin bölgesel vaka ve işletme salonlarının kapasitesine göre davetli sayısı ile süre uzatımını bekliyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.