'BİZİM ÇALIŞMAMIZ HİZMET ÜZERİNDEDİR’

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şahin bir yıllık çalışmayı değerlendirdi.

Gündem Yayın: 04 Nisan 2021 - Pazar - Güncelleme: 04.04.2021 21:58:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şahin bir yıllık çalışmayı değerlendirdi. Vali Şahin, göreve geldiği günden bu yana yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Tarihi Hasankeyf ilçesinde bulunan Zeynel Bey Türbesinde değerlendirme yapan Vali Şahin, çalışmalarının hizmet üzerine olduğunu ifade ederek, şehrin bütün projelerini yeniden çizdiklerini söyledi. Şehrin tamamının projelerini yeniden çizdiklerini belirten Vali Şahin, “İleri biyolojik arıtmanın da içinde olmuş olduğu yeni bir proje demetini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunduk. 57 milyon Euro yani 550 milyon TL’ye mal olacaktır. Bu proje şu an itibarlı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda Bakanımızın destekleriyle dış kredi ile buna benzer tabi Dicle Vadisinde çok sayıda şehir var, hepsinin biyolojik arıtma alımı yapılması lazım ki Ilısu Barajı kirlenmesin. Bu hususta böyle bir orta vadeli bir proje hazırladık” dedi.

“HALKIN SAĞLIĞI GÖZ ÖNÜNDE TUTULMALI”

25 Kilometre asbest boruyu kaldırdıklarını ifade eden Vali Şahin, “Asbest boru nedir, kanserojen 120 kilometrenin üzerinde bu şehirde asbest boru var. Bunların hepsini tamamlamamız lazım, keşke zamanında bu ilgiyi gösterseydiler. Her yıl 10 kilometre yapsaydılar, şimdiye kadar biterdi. Ama biz yapıyoruz, bundan sonra bizden sonraki yönetimlerin de bu şekilde bu altyapı konusunda halkın sağlığını göz önünde tutmaları kesinlikle çok önemlidir.  Vatandaşımızın zaten yapması gereken bizim onları tavsiyemiz naçizane bu ortalamayı görüyorlar. Bu ortalamanın bu vasatın altında bir hizmeti yönetime talip olanlardan kabul etmesinler. Daha yükseğini istiyoruz, bu hizmetleri gördük, artık bundan daha iyisini yapacaksanız, yönetime talip olun desinler. Bizim çalışmamız esas itibariyle bunun üzerinedir” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ BATMAN’I GÜNEYDOĞU’NUN İNCİSİ HALİNE GETİRMEK”

Şehrin içeresinde yeni yeşil alanlar ürettiklerini kaydeden Vali Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:   "Hem de en merkezi şehrin kalbinde insanların kolay ulaşabileceği yerde yoksa dağın başında yeşil alan göstermenin çok bir anlamı yok. Vatandaşın ulaşabileceği yerlerde işte Batman Çay'ının hemen kenarında 170 dekarlık dev bir alanda İstiklal Parkı yapıyoruz. Batman Çayı alanında İstiklal Marşı'nın 100. yıl anısına yapıyoruz. Parkın ismini de İstiklal Park koyacağız. Cumhurbaşkanımızdan talepte bulunmuştuk sağ olsunlar destekleri ile beraber şehrin kalbindeki Esentepe’nin bir kenarında Külliye yapıyoruz. Onunla bütünleşecek Kent Meydanı ve Millet Bahçesi 200 dönüm sadece Millet Bahçesi 70 dönüm, 22 dönüm Kent Meydanı bunları da TOKİ şuanda projelerini çiziyor. Yakın zamanda devreye girecek. Bunlar bazılarının fasıllarını alacak projeler değil. Bunları bir yıl içerisinde hayata geçirdik Böylece derdimiz, şehrimizi modern Güneydoğu’nun incisi bir şehir haline getirmektir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.