BATMAN NİHAYET; KIRMIZI!

Kısmi normalleşmenin ardından kentin birçok noktasındaki rehavet ve sorumsuzluk vaka sayılarının yükselişine neden olurken, Batman nihayet risk haritasındaki 'kırmızı' iller kategorisine dahil oldu!

Gündem Yayın: 15 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 15.04.2021 13:56:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kısmi normalleşmenin ardından kentin birçok noktasındaki rehavet ve sorumsuzluk vaka sayılarının yükselişine neden olurken, Batman nihayet risk haritasındaki 'kırmızı' iller kategorisine dahil oldu! Yaklaşık olarak bir aydan beri vaka sayılarının haftalık olarak katlandığı Batman, Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre yayınlanan 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarının çok riskli olduğu illerin olduğu 'kırmızı' kategorisine dahil olurken. Kısmi normalleşmenin ardından vatandaşların kurallara karşı duyarsız oluşu, denetim ve tedbirlere uymayıp rehavete kapılmalarının sonucu vaka sayılarının tavan yapmasına da neden oldu. Günlük ortalama 100 vakanın tespit edildiği Batman'da bir haftada ise 700 vakanın tespit edildiği öğrenildi. Bir süre önce en risksiz iller arasında bulunan Batman'ın 'mavi' kategorisinde bulunmasına sevinen vatandaşlar, “Ne yazık ki, duyarsızlık ve rehavet sonucu ‘mavi’ haritamızı koruyamadık. Çarşı-pazar adeta şenlik havasındaydı. Bu rehavetin sonucu elbette bizi riskli ve 'kırmızı' haritaya dahil etti. Harcanan emeklere çok yazık” dediler.

İKİ CAN KAYBI DAHA

Hızla yükselişe geçen vaka sayılarının yanı sıra ölümlü vakalar da yaşanmaya devam ediyor. Hafta başında 3 günde yaşanan 7 ölümlü vakanın ardından 14 Nisan’da ölümlü iki vaka daha yaşandı. Batman merkez ve çevre il ile ilçelerden getirilen hastaları tedavi gördükleri Devlet ve Özel Hastanelerinde de ölümlü vakalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Batman'daki iki ayrı özel hastaneye tedavi için yatırılan Habibe El Haznevi (73), yaşamını yitirmesi sonucu Batman Asri Mezarlıkta, Emine Kına (53), ise Ağrı Patnos'ta defnedilmek üzere memleketine gönderildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.