“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, Meclis’te yaptığı konuşmada artan gıda enflasyonu ve yanlış tarım politikalarını sert şekilde eleştirdi.

Yaşam Yayın: 19 Ekim 2025 - Pazar - Güncelleme: 19.10.2025 00:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Batman Milletvekili Oduncu Kutevi, “AKP’nin 23 yıldır uyguladığı politikalar hem çiftçiyi hem halkı yoksullaştırdı. Bir dönem kendi kendine yeten bir ülke iken şimdi ithalatla yetinmek zorundayız” dedi. “Çiftçiyi borçlandırıp bankaların ve ithalat baronlarının insafına bırakan politikalar üretimi durma noktasına getirdi. Tarım ve hayvancılık bitme noktasında” diyen Milletvekili Oduncu Kutevi, son 20 yılda tarım arazilerinin 2,7 milyon hektar, mera alanlarının 44 milyondan 13 milyon hektara düştüğünü söyledi. Mazot, gübre, yem ve tohum fiyatlarının enflasyonun çok üzerinde arttığını belirten Milletvekili Oduncu Kutevi, “Çiftçi borcunu borçla çeviriyor, toprağını kaybediyor, üretimden çekiliyor. Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık %46,8 arttı. Veteriner harcamaları %63, gübre %50, yem %37, tohum %36 yükseldi. Bitkisel üretimde de düşüş var; buğday %6, arpa %8 azaldı, mısır ithalatı 3,5 milyon tonu aştı. Market raflarındaki gerçek, TÜİK’in açıkladığı %37 enflasyondan çok daha acıdır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.