SU ABONE SAYISI 158 BİNİ GEÇTİ

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ), su abonesi olmayan kullanıcıları tespit ederek kaçak su kullanımının önüne geçmeye yönelik saha çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşam Yayın: 26 Haziran 2025 - Perşembe - Güncelleme: 26.06.2025 13:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 42 sn.
Google News

BASKİ ekipleri, imara açılan alanlar ile inşaatları tamamlanan binalarda abonesiz su tüketimlerini belirlemek amacıyla kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Bu çerçevede, 4 Kasım 2024 tarihinden bugüne kadar toplam 6.196 yeni abone sisteme dahil edildi. Daha önce 151.807 olan su abone sayısı, yapılan çalışmalarla birlikte 158.989’a yükseldi. Yetkililer, kaçak su kullanımının önemli oranda azaldığını ve bu sayede idari su kayıplarının da önüne geçildiğini vurguladı. Denetimlerde, su aboneliği bulunmayan konut sahiplerine bilgilendirme yapılarak kayıt altına alınmaları sağlanırken, kent genelinde su tüketiminin düzenli ve kontrollü hale getirilmesi amaçlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.