Şanlıurfa’da elektrik skandalı ve saldırı aynı gün yaşandı

Şanlıurfa’da elektrik skandalı ve saldırı aynı gün yaşandı

Yaşam Yayın: 21 Temmuz 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 21.07.2025 15:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bir günde 43 kaçak trafo tespit edildi, vatandaşa hizmet veren trafolar kurşunlandı. Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da yaptığı yapay zekâ ve drone destekli denetimlerde, kaçak kullanım amacıyla kurulan tam 43 trafo tespit etti. Toplam gücü 8.300 kVA olan bu trafolarla yaklaşık 10 bin konutun elektrik ihtiyacına denk gelen kayıt dışı enerji tüketimi hedeflenmişti. Şirket, tespit edilen kaçak trafolarla ilgili yasal işlem başlatarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ABONE TRAFOLARINA SİLAHLI SALDIRI

Aynı gün içinde Akçakale ilçesi Sıngören Mahallesinde ise vatandaşlara hizmet veren iki trafo, kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Her biri 100 kVA gücündeki trafoların devre dışı kalması sonucu yaklaşık 30 abonenin elektriği kesildi. Olayın ardından bölgeye yönlendirilen Dicle Elektrik ekipleri, geçici enerji sağlamak için çalışma başlattı. Saldırının köy içindeki arazi anlaşmazlıklarından kaynaklanabileceği değerlendirilirken, durum adli mercilere bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kaçak kullanımın topluma ciddi zararlar verdiğini belirterek, “Yapay zekâ ve drone destekli denetimlerle bu usulsüzlüklere hızla müdahale ediyoruz. Ancak bir yandan da vatandaşlara hizmet sunan trafolara yönelik saldırılarla karşılaşıyoruz. Bu sadece şirketimize değil, kamu malına ve vatandaşların temel hizmet hakkına yapılmış bir saldırıdır. Hukuki süreci başlattık, mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.