İHD, 690. KEZ EYLEM YAPTI

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları bir araya geldi.

Yaşam Yayın: 21 Haziran 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 21.06.2025 18:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları 690’ncı haftada yapılan açıklamada, 1993 yılında gözaltında kaybedilen Mehmet Sıddık Öncü’nün akıbeti soruldu.

Yapılan açıklamayı İHD yönetim kurulu üyesi Metin Nas okuyarak, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için yine bu alanda bir aradayız. Bizler kayıp yakınları ve hak savunucuları olarak, ülkenin gerçek bir demokratikleşme sürecine dönüşebilmesi için gözaltında kaybedilenlerin akıbetlerinin açıklanması ve faillerinin yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu hafta 21 Haziran 1993 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Qerqatê (Dikmetaş) Köyünde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Sıddık Öncü’nün akıbetini sormak için toplandık. Türkiye'de güvenlik güçlerinin işlediği ağır insanlık suçlarında süreç, evrensel hukuka aykırı bir biçimde cezasızlık ile sonlandırılmaya çalışılmak istendiğini defalardır tekrarlıyoruz. Bizler; hukukun işlemesini ve adaletin sağlanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.