ZAMLAR KUŞ YETİŞTİRİCİLERİNİ VURDU

Batman'ın Ofis Caddesinde evcil hayvan satan bir çok işyeri sahibi, akvaryum balıkları ve muhabbet kuşu yemlerine gelen zamlar sonrası satışlarında durgunluk yaşandığını ifade ettiler.

Yaşam Yayın: 19 Eylül 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 19.09.2022 11:44:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“SATIŞLARDA DÜŞÜŞLER YAŞANMAKTA”

Ofis Caddesinde tavşan, bıldırcın, balık, muhabbet kuşu ve farklı evcil hayvanları satan Zeydan Gökmen, yurt dışından getirilen yemlerin dolardaki artışa bağlı olarak yükselmesi sonucu  kuş ve balık sektörünü olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Evcil hayvan yemlerinin ithal edildiğini belirten Gökmen,“Dolardaki artışa bağlı olarak muhabbet kuşu ve kanaryanın yemlerinde artışlar oldu. Kuş ve akvaryum satan bir çok işyeri artan yem fiyatları karşısında sıkıntı yaşamakta. Vatandaş muhabbet kuşu ve kanarya alırken yem ile bakım malzeme fiyatlarını da göz önünde bulunduruyor. Haliyle satışlarımızda da düşüşler yaşanmakta. Geçen yıllara oranla satışlarımızda yüzde 50 oranında düşüş var'' şeklinde konuştu.

SURİYE'DEN, BATMAN'A

Suriye'de yaşananlardan dolayı 11 yıl önce Batman'a yerleştiğini belirten Zeydan Gökmen, asıl mesleğinin inşaat sektörü olduğunu  ifade etti. Gökmen, ''11 yıl önce geldiğim Batman'da akvaryum balığı, muhabbet kuşu ve kanarya satış işine atıldım. İşimi severek yaptığım için çok mutluyum. Satışlarımızda durgunluk yaşansa bile işimizi devam ettirmenin çabasındayım. İşyerimizde balık, bıldırcın, kanarya ve muhabbet kuşları, yem ve aksesuarlarını da yapmaktayız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.