ZAMANLA YARIŞIYORLAR

Bazı meslekler var ki işi şansa ve beklemeye alma lüksünüz olmadığı gibi.

Gündem Yayın: 21 Haziran 2022 - Salı - Güncelleme: 21.06.2022 18:18:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bazı meslekler var ki işi şansa ve beklemeye alma lüksünüz olmadığı gibi. Tıpkı hastasını ambulansla hastaneye yetiştiren ambulans şoförü, kimi doktorun ameliyat masasındaki  hastasını sağlığına kavuşturmak isteyen doktor gibi, kimi de gazetesine  haber yetiştirmek isteyen muhabir,  kimi de bozulan  saati yeniden çalıştırıp zamanla yarışan saat tamircisi gibi...

SAATLERİN TADI TUZU KALMADI

Endüstri Meslek Lisesi Mezunu olduğunu ve asıl mesleğinin Makine Ressamı olduğunu belirten ve 40 yıldır saatçilik yapan  'Zaman saatçilik' sahibi 54 yaşındaki Mehdi Eren , Gazeteci Recep Akın'a meslekle ilgili sıkıntıları anlattı. Son dönemlerdeki fiyat artışlarından dolayı vatandaşların artık saatlerini de tamir edemez hale geldiğini belirten Eren , “Saatlerin tüm malzemeleri Çin'den gelmekte. Fiyatlar yüzde 400 oranında artmış durumda. Bu mesleği öğrenmek isteyen bir kuşakta yok artık.  Saat tamirciliği mesleği de ne yazık ki bitme noktasında. Yaşananlarla birlikte günlük masrafımızı bile karşılayamaz hale geldik'' şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.