‘Yurtdışına insan mı gönderiyorlar’

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Batman İl Müdürlüğü tarafından onlarca kişinin "Engelsiz Yarınlar Programı" projesi kapsamında Almanya'nın Bremen kentine gönderildiğini açıkladı.

Gündem Yayın: 24 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 24.05.2021 20:24:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bu kişilerin ‘geri dönmediği’ iddialarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a sordu. Milletvekili Rüştü Tiryaki, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Almanya’ya gönderilen bazı kişilerin geri dönmediğini belirtti. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Batman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Engelsiz Yarınlar Programı’ projesi kapsamında onlarca kişinin Almanya'nın Bremen kentine gönderildiğini, ancak bu kişilerden bazılarının geri dönmediğini iddia etti. Tiryaki, bu iddiaları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a sordu. Milletvekili Tiryaki, “Seçim Bölgem olan Batman’da Aktif Engelliler Derneği ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında yapılan bir protokolle; Engelsiz Yarınlar Programı Projesi kapsamında, 5 Ekim 2020 ile 14 Ekim 2020 tarihleri arasında Almanya’nın Bremen kentine onlarca insan gönderildiği ve bir kısmının geri dönmediği bilgisi tarafıma iletilmiştir” dedi. Milletvekili Tiryaki, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a şu soruları yöneltti; “Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Aktif Engelliler Derneği arasında imzalanmış herhangi bir protokol var mıdır? Almanya’nın Bremen kentine gönderilecek insanlara eşlik etmesi için Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından personel görevlendirilmiş midir? Söz konusu protokol kapsamında Bremen’e gönderilmesi planlanan toplam kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerden Almanya’ya kaç kişi giriş yapmıştır? Bunlardan kaçı Türkiye’ye dönmüştür? Bu projeyle ilgili olarak Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hakkında başlatılmış idari bir soruşturma var mıdır, var ise ne aşamadadır?”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.