‘Yüksek fiyatlar vatandaşı mağdur ediyor’

Batman’da ev ve dükkan kiralarının yüksek olmasının vatandaşı mağdur ettiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, yükselişin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti.

Gündem Yayın: 26 Mayıs 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 26.05.2021 13:19:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman’da ev ve dükkan kiralarının yüksek olmasının vatandaşı mağdur ettiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, yükselişin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti. DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Esnaf oranı çok yüksek kentler arasında yer alan şehrimizde, pandemi nedeniyle sayısız işletme kapılarını kapattı. Bu süreçte ülke genelinde gelir ortalaması en çok düşen şehirlerden biri olan Batman’da ise ev ve dükkan kiraları fahiş seviyelere ulaştı. Değerlendirmelerimize göre Batman’da son 1 yılda kiralar yüzde 49 civarında artış gösterdi. Bu durum ülke ortalaması olan yüzde 29’un neredeyse 2 katı. Bölge kentlerine göre ise durum çok daha vahim durumda” dedi.

“1 MİLYON LİRAYA DAİRE SATILIYOR”

Ev fiyatlarının dudak uçuklatan noktalara ulaştığını belirten Müjdeci, “Batman’da 900 bin, 1 milyon lira civarında daireler satılmaya başlandı. Bu durum diğer tüm daire fiyatlarının ve kira fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Halkın büyük çoğunluğunun şikayetçi olduğu kira ve konut fiyatlarındaki artışın bir an önce önüne geçilmesi gerektiği çok açık. Özellikle devlet eliyle bölgemizde yeni TOKİ projelerinin yapılması elzem. Aynı zamanda arz-talep dengesinin korunması için yeni imar alanları da değerlendirilebilir. Kentsel dönüşüm için ise daha esnek politikalara ihtiyaç var. Toplumun ihtiyacını karşılayacak derecede konut yapıldığı zaman kira ve satış fiyatlarında yaşanan bu mağduriyet ortadan kalkacaktır” dedi.

“VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR”

Ev kiralarının bu kadar yüksek olmasının vatandaşın yaşam kalitesini ciddi oranda etkilediğini söyleyen Müjdeci, “Her yıl zamlanan elektrik, doğalgaz zamları, kontrol altına alınamayan gıda enflasyonu ve işsizliğin hızla yükseldiği bir ortamda en yüksek gider kalemi olan kira fiyatlarının da bu denli artmış olması vatandaşlarımızı ve esnafı kara kara düşündürüyor. Şehrimizde 2 bin liranın üzerindeki kiralar artık normal karşılanır oldu. Asgari ücret memur maaşı ve esnaf kazancı ile bu kirayı ödemek ve her ay zamlanan diğer ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılamak nasıl mümkün olacak?” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.