‘Yeniden yargılama yolu açılmalı’

Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, 28 Şubat mağdurlarına yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini söyledi.

Yaşam Yayın: 18 Ekim 2018 - Perşembe - Güncelleme: 18.10.2018 16:52:41
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Google News

FETÖ yargısı mağduru aileler, kendilerine yaşatılan hukuksuzluğu aktararak destek talebinde bulundu. Ailelerin sıkıntılarını dinleyen Ergin, 28 Şubat dönemindeki hâkim ve savcılarca alınan kararların bağımsız olmadığını ve bu yüzden tümünün tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. 28 Şubat döneminde oluşturulan kumpaslarla ceza alan insanlara tekrar yargılama yolunun açılması gerektiğini ifade eden Ergin, bunun bir hak olduğunu söyledi. 28 Şubat’taki hukuk sisteminin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ergin, “Yıllarca bölgemizde çekiç gücünün hâkim olduğu dönemlerde kirli yapılarca gerek bölgemizdeki insanımızı gerekse de mütedeyyin insanımızı bertaraf etmek ve sindirmek için birilerinin eline farklı kozlar verildi. Devletin hukuk sistemi eğer 28 Şubat’ı yargılıyorsa, 28 Şubat’ın baş aktörleri bugün yargılanıp ceza alıyorsa o günün hukuk sisteminin tümünün gözden geçirilmesi lazım.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.