Yeni eğitim-öğretim yılı toplantısı yapıldı

Eğitim Yayın: 18 Eylül 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2017 12:13:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı, sene başı toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı. Toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Başkanı,  İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri katıldı. Vali Deniz,  “Geleceğimizi inşa edecek en önemli şey eğitimdir. Gençlerimizi ve çocuklarımızı iyi bir şekilde eğitebilirsek iyi bir yere gelebiliriz.  Eğitim dediğimiz zaman işin özünde öğretmenlerimiz var.  Severek, yürekten bu işe odaklandığı zaman başarılı olmamaları mümkün değil. Bütün başarılı hikayelerin arkasında öğretmenlerimiz var.  Bu nedenle öğretmenlik çok önemli ve kıymetli bir meslektir.  Eğitimde asıl olan, iyi bir insan yetiştirebilmektir. Ailesine, topluma vatanına ve milletine sevdalı, milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmektir. Bir başkasını küçümsemeyen ve ötekileştirmeyen bir nesil yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımıza ülkemizin temel değerleri olan ülkenin bölünmez bütünlüğü, al bayrağımız ve vatanımızın birliğini anlatmalıyız. Bu değerler etrafından hep beraber kenetlenmeliyiz” dedi.

“BAŞARIYI HİKAYESİNİ HEP BİRLİKTE YAZACAĞIZ”

İlimizi eğitimde daha iyi yerlere taşımak için geçen yıl başlatılan ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi’nin bu yılda devam edeceğini belirten Vali Deniz, projenin alt bileşeni olan "Batman Her yerde Okuyor" kampanyasının da devam edeceğini vurgulayarak,  “Eğitimde bir başarı hikayesini hep birlikte yazacağız” diye konuştu. Geçen yıl okul öncesi eğitimde başlatılan “Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum” projesi sayesinde okullaşma oranında yüzde 80 gibi bir artışla tamamlandığını vurgulayan Vali Deniz,  Milli Eğitim Bakanlığı bu başarıyla Batman’ı her yerde örnek gösterdi. Emeğinizden dolayı sizlere teşekkür ederim. Severek yapıldığı zaman başarılamayacak hiçbir şey yoktur” dedi. Okulların içerisinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, okul kantinlerinin denetimleri, temizlik, uyuşturucu ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, okul servislerinin uyulması gereken kurallar konusunda okul yöneticilerine uyarıda bulunan Vali Deniz, bunların denetimi sağlanmadan, eğitim-öğretimde başarı sağlamanın mümkün olmayacağını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.