Yasa dışı silah ticareti operasyonu

Batman Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı silah imalatı ve ticaretinin önlenmesine yönelik operasyon düzenledi.

Gündem Yayın: 12 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 12.01.2021 17:18:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı silah imalatı ve ticaretinin önlenmesine yönelik operasyon düzenledi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan yasa dışı silah ticareti operasyonunda 4 kişinin göz altına alındığı belirtilen açıklamada; “Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ilimizde kurusıkı tabancaların namlusunu değiştirerek silahlara atış kabiliyeti kazandırıp Ruhsatsız Silah Ticareti yapan şebekeye yönelik 10.01.2021 günü yapılan operasyon kapsamında bir araç ve atölyeye dönüştürülmüş depoda yapılan aramada; 126 adet ruhsatsız tabanca, 162 adet şarjör, 18 adet farklı ebatlarda fişek, 80 adet ağzı açık namlu, 16 adet silah gövdesi, 17 adet sürgü, 62 adet soğuk kaynak yapıştırıcı, 36 adet kabza plastiği, 1 adet pres makinası, 1 adet mengene takılı tezgah, 1 adet matkap tezgahı ve makinası, 2 adet kumpas, 2 adet taşlama makinası, 2 adet spiral makinası, 1 adet matkap ile çok sayıda silah parçaları (emniyet pimi, icra yayı, mandal vs.) ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili (4) şüpheli şahıs yakalanmış, adli makamlara sevk edilen şahıslardan (2) şüpheli şahıs tutuksuz yargılanmak üzere Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmış (2) şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Silah ticareti yaparak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan şahıs ya da şahıslarla mücadelemiz her geçen gün artan kontrollerle devam etmektedir” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.