Yardım amaçlı dağıtılan kömürler ‘sakıncalı’ çıktı

​Batman'ın Beşiri ilçesindeki yardıma muhtaç ailelere dağıtmayı planladığı tonlarca kömür yapılan testler sonucunda kullanımı sakıncalı çıktı.

Gündem Yayın: 10 Aralık 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 10.12.2018 14:33:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Batman Beşiri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın Beşiri'deki yardıma muhtaç ailelere dağıtmayı planladığı tonlarca kömür, yapılan testler sonucunda kullanılması sakıncalı çıkınca iade edildi. Geçtiğimiz yıl Van ve Çorum'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dağıttığı kömür torbalarından toz, toprak çıktığı ve kömürlerin sobada yanmadığı iddiaları üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından katı yakacak kriterlerinde denetimler sıkılaştırılmıştı. Beşiri'de de her yıl kış aylarında yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin biraz olsun yükünü hafifletmek amacıyla Kaymakamlıkça belirlenen ailelere Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yakacak yardımı yapılıyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kanununa göre Beşiri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın Beşiri'deki yardıma muhtaç ailelere dağıtmayı planladığı tonlarca kömür yapılan testler sonucunda kullanılması sakıncalı çıktı. 4 bin aileye yardım amaçlı verilmesi planlanan yaklaşık 2 bin tonu kömürün olması gereken kriterleri karşılamaması ve kullanımı sakıncalı çıkması üzerine kömürler geri iade edildi. Kömürlerin geri iadesi üzerine yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi gazetede yayınlamış olduğu kriterlere uygun kömürlerin getirilmesi ve ailelere dağıtılması bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.