‘Yağlı yiyeceklerden uzak durun uyarısı’

Gastroenteroloji uzmanı Dr. Evren Kanat, yağlı yiyeceklerin safra kesesinde taş oluşmasına neden olduğunu belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sağlık Yayın: 14 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.11.2019 22:39:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gastroenteroloji uzmanı Dr. Evren Kanat, yağlı yiyeceklerin safra kesesinde taş oluşmasına neden olduğunu belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu. Gastroenteroloji uzmanı Dr. Kanat, bölge insanının yoğun şekilde yağlı yiyecek tükettiğini bunun da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini söyledi. Yağlı ürünler tüketmenin safra kesesinde taş oluşumuna neden olduğunu belirten Uz. Dr. Kanat, "Güneydoğu’da özelikle Siirt, Mardin ve Batman gibi yerlerde yağlı gıda beslenmesine bağlı olarak çok ciddi anlamda safra kesesi taşları gelişir. Her zaman safra kesesinde taş olmadan da safra kanalında taş gelişebilir. Spor ve yürüyüş çok az yapılıyor. Özelikle kolesterol hastalar şeker hastalarında çok fazla ilaç kullanan hastalarda gelişebilir. Yürüyüş yapılması o enerjiyi atması hem de vücut metabolizması hızlandırması bazında katkısı var safra yollarında, tabi ki kısmen de genetik yapısı safra kesesi taşları ayrı bir yatkınlık vardır. Yürüyüş bu hastalar için her halükarda gerekirdir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.