Vali Canalp, biçerdöverle buğday hasadı yaptı

Batman Valisi Ekrem Canalp, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası’nın işbirliğiyle buğday hasadı için düzenlenen ‘Tarla Günü’ etkinliğine katıldı.

Gündem Yayın: 20 Haziran 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 20.06.2022 14:42:21
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman Valisi Ekrem Canalp, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası’nın işbirliğiyle buğday hasadı için düzenlenen ‘Tarla Günü’ etkinliğine katıldı.

BUĞDAY HASADI BAŞLADI

Binatlı köyünde düzenlenen etkinliğe; AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Kamu Kurum Müdürleri, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Demir, ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu, Ziraat Odası yetkilileri, tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı. Vali Canalp, geçen yıllarda üretilen her tarımsal ürünün fiyatının önemli ve kıymetli olduğunu, ama son iki yılda yaşanan pandemi nedeni ile ürünün kendisinin fiyatın önüne geçtiğini vurgulayarak, “Yaşamış olduğumuz pandemi bize bir şey öğretti; unun fiyatından çok daha değerli bir şey vardır o da unun kendisidir. Bu dünyada arz sıkıntısı yaşanan her alanda herkes bunu net bir şekilde gördü, hissetti ve yaşadı. Ama bir alan var ki, burada arz sıkıntısının olmasının başka şeylerle karşılaştırılamayacak kadar kıymetli ve ehemmiyetli olduğunu anladık. O da gıda.  Dünyada herhangi bir üründe 20-25’lik azalma olursa, siz bunu bir şekilde telafi edebilirsiniz. Kendi konforunuzdan, rahatınızdan fedakarlıkta bulunmak suretiyle üretim azlığını telafi edebilirsiniz. Ama buğday üretimi eğer dünyada 25 azalsa dünyada kıtlık olur. Belki siz bunu 6-8 ay stoklarınızla telafi edersiniz.  Bu ehemmiyeti ve kritikliği bütün dünya ülkeleri anladığı için şu anda pek çok ülke kendi tarımsal ürünlerine ihracat yasağı koydu. Tarımsal ürünlerin ihracat yasağını koymanın çok net bir anlamı vardır. Bütün dünyada ülkeler dediler ki; bizim için en kritik olan şey para değildir, bizim için en kritik olan şey, tarımsal ürünün kendisidir. Dolayısıyla ürünün varlığı fiyatının önüne geçmiştir. Ve bu çerçevede bizim çiftçilerimiz Türkiye’de en kritik olan bu sezonda hiçbir şekilde tarlaları boş bırakmadılar. Ekilebilecek ne varsa şükürler olsun Türkiye’nin her tarafında ektik. İklimin iyi gitmesi, yağmurların da yağmasıyla birlikte ürün hasadında yüz güldüren ürün miktarını eriştik. Ama çiftçilerimizin de üretim yapabilmeleri için makul düzeyde bir fiyatın olması gerekiyor. Geçmiş yılla karşılaştırdığımız zaman iki buçuk kattan fazla bir fiyatlandırma yapıldı. Yeni fiyatın çiftçimizin gerçekten yüzünü güldürecek bir fiyat olması dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da her tarafında ekileceğine işaret ediyor. Allah hayırlı ve bereketli kılsın. Allah hayırlı ve mübarek etsin inşallah” ifadelerini kullandı. Öte yandan Vali Canalp, konuşmanın ardından Milletvekili Özdemir ile beraber biçerdöverle yılın ilk buğday hasadını gerçekleştirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.