ÜNİVERSİTEDE ADRESE TESLİM KADRO

Batman Üniversitesi’nde rektör değişti, adama göre kadro atamaları değişmedi.

Yaşam Yayın: 15 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 15.07.2021 13:52:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Eski Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş döneminde adrese teslim kadrolar yeni Rektör Prof. Dr. İdris Demir döneminde de devam ediyor. Ülke geneli tasarruf tedbirleri birçok alanı yaralarken, Üniversitenin iş görmez atıl durumdaki kadrolarına atamalar devam ediyor. Ülkede birçok bölüm kapalı iken yeni Rektör Prof. Dr. Demir dönemi eskiyi aratmayacak şekilde atamalar sürdürmeye başladı. Önceki gün Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü ‘Çocuk Gelişimi’ programına alınacak kişiden istenen özel şartlar, şaşkınlık yaratmıştı. Açılan kadroda  Çocuk Gelişimi Bölümü veya Konservatuvarların Opera Ana Sanat Dalında lisans ve Opera Ana Sanat Dalında tezli yüksek lisans derecesine sahip olma şartı istenirken, Merkezi Laboratuvar ve Uygulama Araştırma Merkezine açılan kadroda ayakkabı numarası eksik. 1 öğretim görevlisi alınacak bölümde aranan kriterler ise YÖK’ün eşitlik kıstasına aykırı.

ADINI YAZMAYI UNUTMUŞLAR

Biyoloji Bölümü lisans mezunu olup, Biyoloji Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Belgelendirmek şartıyla lisans mezuniyetinden sonra en ez 1 yıl Biyolog olarak çalışmış olup, HPLC, ICPMS, Real Time, ve FITIR cihazları eğitim sertifikalarına sahip olmak. Oysa YÖK’ün kriterlerine göre özel şartlar yazılmaması gerekirken, kullanılan cihazların sertifikası istenmiş ve en az 1 yıl deneyim istenmiş. Rektör Prof. Dr. İdris Demir’in göreve başlar başlamaz böyle hata yapması kamuoyunda şaşkınlık yarattı. İstenen ilginç şartlar ‘adrese teslim kadro’ olarak değerlendirilirken, bu kadrolar için başvurular 5-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.