“Türkiye'nin yeni bir vizyona ihtiyacı var”

Siyaset Yayın: 27 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 27.07.2020 10:20:01
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Batman 1. olağan kongresine katıldı.  Kongrede tek aday olan Abdülbaki Polat, parti üyelerinden aldığı güven oyu ile yeniden göreve geldi. Genel Başkanı Davutoğlu , "Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra da defalarca Batman'a geldim. İlk kongre hakkını kazanan Batman'a geleceğimi söylemiştim ve Batman o yarışı göğüsledi. Pandemi şartlarının getirdiği kısıtlamalara rağmen bugün itibariyle 66 il ve 305 ilçe atamasını gerçekleştirdik. Seçimlere katılma yeterliliği bakımından kritik bir eşik olan 41 ilde yeter ilçe örgütlenmesi sayısına ulaştık. 72 ilçe kongremizi tamamladık. Bugün itibariyle de Batman il kongresinin startını verdik. Siyasi partiler seçim yasasına göre genel kongre için  41 ilde kongre yapmak gerekiyor. Hedefimiz 41 ilde kongreyi tamamlamaktır. Türkiye'nin yeni bir vizyona ihtiyacı var. Maalesef demokrasi alanında aldığımız ciddi mesafeler, ciddi kazanımlar birer birer geriye gidiyor. Bunu da en çok Doğu ve Güneydoğu hissediyor;  Batman hissediyor. Biz o kazanımları daha da ileri aşamalara getirmek ve çağdaş standartta bir demokrasi inşa edebilmek için yola çıktık” dedi.

“DEMOKRASİ ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ”

“Kimlik siyaseti değil,  değer siyaseti; yani insan hak ve özgürlükleri temelli bir siyasete inanıyoruz” inandıklarını ifade eden Davutoğlu; “Türkiye'de ayrımcı ve dışlayıcı bir siyasete karşı,  birleştirici ve kapsayıcı bir demokrasi anlayışını benimsiyoruz. Türkiye'yi dünyaya kapatan bir anlayış yerine, Türkiye'yi dünyaya açan,  entegre eden bir dünyayı benimsiyoruz. Sistem içerisindeki usulsüzlüklere karşı,  şeffaflığa dayalı siyasi etik anlayışını benimsiyoruz. Türkiye için yeni bir demokrasi başlatmak üzere yola çıktık. Batman teşkilatımıza,  Abdulbaki beye teşekkür ediyoruz. Kısa sürede şartları sağlayıp kongreyi yaptıkları için. 'Kursalar teşkilatlanamazlar' dediler, teşkilatlandık. 'Teşkilatlansalar da Anadolu’da korku iklimi var,  o korku ikliminde yayılamazlar'  dediler,  yayıldık. Kayyum konusunda görüşlerimi açıkladım. Milli iradeyle demokrasiyle iş başına gelen kişilerin halk tarafından,  yani irade tarafından görevine son verilmesi lazım. Ama bu şekilde görev alanların da Türkiye’nin hukuki çerçevesine saygı göstermesi,  hem de KCK  yollamasıyla bir vesayeti kabul etmemesi lazım” diye konuştu.

“HALKTAN GÖREV ALAN HALKA HİZMET EDER”

Hedeflerinin kongreyi yapıp ne zaman olursa olsun,  hangi şartlarda olursa olsun seçime girmek ve Türkiye'nin özlediği, beklediği değişimi gerçekleştireceklerini ifade eden Davutoğlu; “Benim amacım,  'Işık Doğudan yükselir ' şiarınca bir sesi Batman'dan Türkiye'ye yaymaktır. Halktan görev alan halka hizmet eder; talimatı halktan alır. Biz Parti programımızda bunu netleştirdik ve dedik ki,  suç tespit edilene kadar seçilmiş insanlar görevden alınmamalıdırlar.  Gelecek Partisi bu kıskacı kıracak. Yeni bir alternatifle, halkın iradesiyle iş başına gelen ve sadece kendi vicdanından talimat alan Belediye Başkanları yönetimlere gelecek.  Böylece kayyuma da ihtiyaç hissedilmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi,  TBMM’yi bir araç haline dönüştürmüştür” ifadelerini kullandı.

“BİZDE BARAJ KORKUSU YOK”

Gelecek Partisi olarak, güçlendirilmiş parlamenter bir sistemle, TBMM’nin merkezde olduğu bir siyasi reformu ana hedef olarak benimsediklerini ifade eden Davutoğlu;  “Biz ayrıldığımız partinin devamı değiliz, herkesle görüşürüz. Amacımız Türkiye’nin her yerinde teşkilatlanmak ve seçimlerde Türkiye’de tek başımıza iktidar olmaktır. Tüm seçim barajlarının kaldırılması lazım. Biz de baraj korkusu yok ve iktidar olacağız. Halkın kalp atışını yüreğinde hissedemiyorsanız başarılı siyasetçi olamazsınız. Türkiye’de kime medya ambargosu uygulanmışsa hemen akabinde iktidar olmuştur. Bize de ambargo uygulandığı için bir sonraki iktidar biziz. Gençlerimizin en eşit eğitimi almalarını sağlayacağız. Gençlerin uyuşturucuya yönelmesinin sebebi istihdam problemidir. Biz gençlerimizi ciddi projelerle destekleyeceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.