“Türkiye’nin kurtuluşu tarımdadır”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki heyet ile Batman Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ile bir araya geldi.

Siyaset Yayın: 20 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2020 07:47:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

“ÇİFTÇİLERİMİZ HEP MAĞDUR EDİLİYOR”

Gerçekleştirilen ziyarette özellikle çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar ve Batman tarımı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman Ziraat Odası'nın çok uzun yıllardır kutsal bir görevi üstlenerek çiftçiliği yaygınlaştırmak, tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin maddi, manevi sorunlarını çözmek üzere yoğun mesai harcadığını ifade ederek, "Dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemiyle birlikte, ülkelerin kendi kendine yetecek kadar üretim yapabilmesinin önemi bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktı. Uzun yıllardır kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye ise artık dışarıdan tarım ürünlerini ithal etmeye başladı. Suriye’den pamuk, Nijerya’dan susam ithal eden bir ülke haline geldik. Bunun en büyük nedenini ise, çiftçilerin yani üreticilerin sorunlarına net bir çözüm üretilememesi ve yetersiz seviyedeki destekler oluşturuyor. Çiftçilerimizin hakkı hiçbir noktada korunmuyor. TEDAŞ gibi gücünü devletten alan kurumlar, ülkemizdeki çiftçilerimizin desteklemelerini ve hesaplarındaki paraları önce bloke edip sonra el koyuyor. Böylelikle çiftçilerimiz hep mağdur ediliyor. Türkiye’nin reform niteliğinde Tarım Politikaları oluşturması gerekiyor. Türkiye tarım arazilerini, yüzölçümü olarak oranladığımız zaman dünya sıralamasında ilk sıralarda alacak düzeydedir. Tarım arazileri dışında kalan diğer araziler ise gerekli sermaye ve teşviklerle tarım arazilerine dönüştürülebilir. Ancak ülkemizde o kadar yanlış uygulamalar yapılıyor ki; tarım arazileri imara açılıyor, çiftçiye teşvik ve kolaylıklar sağlanması gerekirken, çiftçiye zorluklar çıkarılıyor, deyim yerindeyse çiftçilerimiz borç batağına sürüklenerek küstürüldü. Üretimin mutfağı olan çiftçiliğin canlandırılması için derhal yapıcı projelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir. DEVA Partisi olarak çiftçilerimiz için birçok proje ve çalışmalarımız var ve yeni projeler için de çalışmalarımız ehil bir ekip tarafından sürdürülüyor” ifadelerini kullandı. Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ise, DEVA Partisi'nin kendilerine yaptıkları ziyaretten memnun olduklarını ifade ederek, "Tarım, Türkiye'nin, Batman'ın kurtuluş reçetesidir. Çiftçilik ve hayvancılık için elverişli bir coğrafyada yaşamamıza rağmen, insanlarımız gittikçe bu çalışmalardan uzaklaşıyor. Hem yeni çiftçiler kazanmak, hem de mevcut çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Her bir kurumun çiftçilerimizin sorunlarını yüksek sesle dile getirmesi çok önemli. Partiniz hayırlara vesile olsun. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.