Tüketim tarihi geçmiş ürünler imha edildi

Batman Belediyesi, gerçekleştirdiği okul ve işyeri denetimlerinde gıda mevzuatına aykırı ve miadı dolan gıda malzemelerini toplayarak imha ediyor.

Gündem Yayın: 15 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 15.12.2019 12:58:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, gerçekleştirdiği okul ve işyeri denetimlerinde gıda mevzuatına aykırı ve miadı dolan gıda malzemelerini toplayarak imha ediyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin titiz çalışması sonucu işyeri denetimlerinde 12 koli yumurta, 5 paket birer kiloluk kaşar peyniri, 31 koli bitki çayları olmak üzere toplamda 50’ye yakın miadı dolan ve sağlıksız ürün olarak tespit edilen gıda kolileri tutanak tutularak imha edildi. Gıda mühendisi personelin de eşlik ettiği Zabıta Müdürlüğü denetimlerinde okul kantinlerinde; bitkisel masaj kremi, karışık bitki çayıyla birlikte gıda mevzuatına uygun olmayan ürünlere tutanakla el konularak imha edildi.

Halkın ve çocukların sağlığıyla oynayanlara asla müsaade edilmeyeceğini kaydeden Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz: “Zabıta Müdürlüğü personelimize tam yetki verilmiştir. Kesinlikle kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Halkın sağlığıyla oynayanlara müsaade edilmeyecek. Yapılan denetimlerde özellikle işyeri çalıştırma belgesi, satışa sunulan ürünlerin sağlık koşulları, iş yerlerinin fiziki sağlık durumları ve çalışanların gıda üretim şartlarına riayeti konularında taviz verilmeyecek. Denetimlerde hijyen koşulları taşımayan ve miadı dolan ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmelere ciddi yaptırım cezaları uygulanacaktır” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.