‘TOPLUMSAL SORUNLARA DUYARLIYIZ’

Yaklaşan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na yeniden aday olan mevcut Başkan Abdulkadir Demir, Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal sorumluluk ve duyarlılık gereği Batman ve bölgedeki yaşanan sıkıntılara destek olduklarını belirtti.

Yaşam Yayın: 27 Eylül 2022 - Salı - Güncelleme: 27.09.2022 11:44:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

BATSO Başkanı Demir, pandemi sürecinde Batman'daki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla “Aşı İnisiyatifi Kurulu” oluşturduklarını ve Van, Elazığ ve İzmir depremzedeleri ile Cizre halkına gıda ve battaniye yardımında bulunduklarını da kaydetti. Mevcut Başkan ve Başkan adayı Demir görevi süresince yaptığı bazı hizmet ve yatırımlarla da ilgili açıklamalarda bulundu.

“AŞI İNİSİYATİFİ KURULU OLUŞTURDUK”

Salgın sürecinde aşılama oranını arttırmak amacıyla kurdukları çadırda 15 günü aşkın bir süre nöbet tutarak halkı aşılamaya teşvik ettiklerine işaret eden Başkan Demir, “Sivil toplum kuruluşları yaklaşık bir ay ‘Aşı İnisiyatifi Kurulu’ olarak sahada olduk ve 15 gün çadırda nöbet tuttuk. Muhtarlar ile bir araya gelip mahallelerde çalışma yaptık. ‘Tedirgin Olma Aşı Ol’ sloganıyla tişörtler bastırılıp, virüsün etkilerini ve aşının faydalarının olduğu el broşürleriyle pandemi süreci boyunca dağıtım yapıldı. Batman halkını aşı kampanyasına teşvik etmek için caddelerde stant kurulup tüm işletmelere ziyaret gerçekleştirerek bilgilendirme yapıldı. Bu sayede Batman Aşı kampanyasıyla Kırmızı'dan (Riskli), Mavi'ye(Risksiz) döndü” dedi.

“DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM ELİMİZİ UZATTIK”

Van, Elazığ ve İzmir depremzedelerine gıda ve battaniye yardımı ulaştırdıklarını belirten Başkan Demir, “Elazığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yardım kampanyası başlattık. Elazığ ve Malatya ile İzmir’de yaşanan depremler sonrasında TOBB ve odamız koordinasyonunda yardım kampanyası başlattık. Ayrıca Marmaris yangınlarında yanan ormanları yeniden yeşertmek için fidan desteğinde bulunduk. Bölgemizde yaşanan sıkıntılardan ve gerginlikten dolayı mağdur duruma düşen Şırnak ve Cizre halkına gıda ve temel ihtiyaç malzemesi gönderdik. Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal sorumluluğumuz ve duyarlılığımız gereği böylesi dayanışma örneklerinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede yardıma muhtaç olan ailelerin bir nebzede olsa yaralarını sarmaya çalıştık'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.