‘TOKİ KONUTLARININ FİYATI DÜŞÜRÜLMELİ’

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi ve TOKİ işbirliğiyle Batman’ın Ciğerlo Mahallesinde inşa edilen 908 adet konut ve 3 adet dükkân, TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

Gündem Yayın: 08 Ağustos 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 08.08.2022 16:15:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi ve TOKİ işbirliğiyle Batman’ın Ciğerlo Mahallesinde inşa edilen 908 adet konut ve 3 adet dükkân, TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

BAŞVURU TARİHLERİ 15-19 AĞUSTOS’TA

Daire  fiyatlarını yüksek bulan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi Başkanı Hüseyin Ekmen, fiyatların düşürülmesini istedi. 2021 yılında TOKİ ve Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi işbirliğiyle inşa edilen 908 adet konut ve 3 adet dükkân, TOKİ tarafından satışa çıkarıldı. Başvuruları www.toki.gov.tr üzerinden 15–19 Ağustos’ta alınan dairelerin fiyatlarını çok yüksek bulan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi Başkanı Hüseyin Ekmen “Binalar inşa edilirken 2+1’ler 235 Bin TL, 3+1’ler 335 Bin TL değerinde satışa çıkarılacaktı. Ancak bugün gelinen noktada TOKİ, elinde kalan 2+1 konutları KDV hariç en düşük 493 Bin TL, en yüksek katları 850 Bin TL, 3+1’leri ise zemin kat 565 Bin, en yüksek 1 Milyon 10 Bin TL’ye satışa çıkardı. Bu fiyatlar, emeklinin, asgari ücretlinin, işsizlerin, dar gelirlilerin bütçesine uygun değildir. Aylık 4 Bin TL’ye yakın taksiti Batman’da kim ödeyebilir? Fiyatlar derhal düşürülmeli, sözleşme tarihindeki fiyatlar üzerinden satışa sunulmalıdır. İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir kentte evlere biçilen bu fiyat, akıl kârı değildir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.