‘Temiz suya erişim temel bir insan hakkıdır’

TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu, Kozluk ilçesine bağlı köy ve mezralarında yaşanan elektrik ve su sıkıntısı ile ilgili açıklamada bulundu.

Yaşam Yayın: 17 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 17.07.2021 01:25:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’ın köylerinde yaşanan durumun, elektriğin dağıtımını sağlayan şirketlerin insafına bırakılamayacak insani bir trajedi olduğunu ifade eden TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu’nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi : “Bilindiği gibi Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar, Karpuzlu, Bacak, Samanyolu, Yenidoğan, Parmakkapı, Kaletepe, İnallı, Yeşilöz, Taşlıdere, Hürriyet, Kavakdibi köylerine 20 günü aşkın bir süredir yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı su verilememektedir. Temiz içme suyuna erişimin temel bir insan hakkı olduğunu düşündüğümüzde, 21. yüzyıl Türkiye’sinde ve özellikle de pandemi koşullarında vatandaşlarımızın susuz bırakılması asla ve asla kabul edilemez bir durumdur. Bilindiği gibi elektrik dağıtım ağının işletmesinin özelleştirilmesi ile birlikte köylerde ve kırsal kesimlerde su temini ve pompajında ciddi sıkıntılar yaşanmıştır. Elektrik dağıtım ağının özelleştirme ile birlikte köylüler suyun temini ve dağıtımı, işletme maliyetleri ve bakım ve onarımı konusunda kamusal korumanın kapsamı dışında bırakılmış, köylerdeki su-elektrik işletmesi hiçbir güçlendirilmiş finansal ve teknik altyapı olmadan köy heyetlerine teslim edilmiştir. Bu anlamda kırsal kesimlerde su temini ve dağıtımı alanında yeni düzenlemelere gidilmesi, her ne koşulda olursa olsun temiz suyun temel bir insan hakkı olduğu gerçeği göz önüne alınarak suya erişim engellenmemesi ve su temininin garanti altına alınması gerekmektedir. TMMOB olarak köylerdeki enerji sorununun giderilmesi konusunda her türlü teknik desteğe açık olduğumuzu, bu anlamda kamu yararına olacak tüm girişimleri destekleyeceğimizi vurgulayarak mağdur edilen köylülerle birlikte olduğumuzu ve bu krizin derhal çözülmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.