Solunum cihazına bağlı diyaliz hastası yaşama döndü

70 Yaşındaki diyaliz hastası düzenli olarak diyaliz seanslarına girmediğinden dolayı yaşadığı solunum sıkıntısı sebebiyle yoğun bakıma alındı.

Gündem Yayın: 20 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 20.02.2020 16:27:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

70 Yaşındaki diyaliz hastası düzenli olarak diyaliz seanslarına girmediğinden dolayı yaşadığı solunum sıkıntısı sebebiyle yoğun bakıma alındı. Batman Bölge Devlet Hastanesinde yoğun bakımda tedavisi yapılan hasta ölümden döndü. Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç, “Hipertansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği olan 70 yaşındaki Salih Dal, haftada 3 kez hemodiyalize girmesi gerekirken buna uymadığından dolayı son girmiş olduğu diyaliz senasında hipertansiyon ve solonum sıkıntısı yaşadı ve çok hızlı bir şekilde genel yoğun bakım servisine alındı. Oksijen ve karbondioksit değerleri normal sınırların dışına çıkınca solunum cihazına bağlandı. Yoğun infiltrasyon nedeniyle, akciğer filminde neredeyse havalandırmayı yapacak parankim kalmamıştı. Mortalite oranları yüksek, akut solunum yetmezliği, zatürre, akciğerde su toplanması hastalıklarından tecrübelerimize dayanarak ön planda akciğer ödemi olabileceği düşünüldü. Akılcıl, hızlı, sık sık hemodiyaliz kararı alındı. Hastanın kliniği, laboratuarı, görüntülemeleri günlük takip edildi. Üçüncü günde solunum cihazından ayrıldı. 4. günde Nefroloji servisine alındı. 10 gün içinde şifa ile taburcu edildi” dedi. Ölümden döndüğüne çok sevinen Salih Dal, emeği geçenlere teşekkür ederek; “Hemodiyalize düzenli olarak girmediğim için solunum sıkıntısı yaşadım. Yoğun bakıma alındım ve ölümden döndüm. Diyaliz hastaları seanslarına mutlaka dikkat etsinler. Şimdi düzenli olarak diyalize giriyorum. Sağlığımızın kıymetini bilelim. Her ne kadar yaşamım diyaliz makinasına bağlı olsa da her şeye rağmen yaşamak güzel” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.