Soğutma cihazı hayat kurtarıyor

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine alınan Terapotik Hipotermi(soğutma) cihazı komada olan hastalarda hayat kurtarıyor.

Sağlık Yayın: 24 Şubat 2022 - Perşembe - Güncelleme: 24.02.2022 15:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Alınan 2 adet soğutma cihazı tüm dünyada kullanılan en iyi cihaz modelinden olup, çocuk yoğun bakım ve erişkin yoğun bakım servislerinde kullanılmakta. Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Deniz Şanlı, Terapotik Hipotermi ‘Soğutma Cihazıyla ilgili olarak, “Hedefe Yönelik Sıcaklık Yönetimi; kardiyak arrest dediğimiz nabız alınamayan olgularda yapılan kalp masajı ve/veya elektriksel şok uygulamaları sayesinde nabız alınması sonrasında hastanın, hedeflemiş olduğumuz vücut sıcaklığında tarafımızca belirlenmiş olan süre boyunca tutulmasıdır. ‘Terapotik hipotermi’, ‘hipotermi’ ya da halk arasında söylenebileceği şekilde ‘soğutma’ olarak da bilinmektedir. Hastamızın kalbinin durduğu yer ve buna gerekli müdahalelerin yapıldığı yer ister hastane içi olsun isterse dışarda herhangi bir yer olsun komada olan her hastaya uygulanabilmektedir. Hastanemizde bulunan soğutma cihazı, tüm dünyada kullanılan en iyi soğutma cihazlarından biri olup, su devri daimi ile soğutma sağlayan, hastamızın vücudunun önemli bir kısmını kaplayan jel kaplı petler ile soğutma sağlamaktadır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.