Silajlık mısır tohumu dağıtımı yapıldı

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce "Çayır, Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında Batman merkez ve ilçelerde, 100 çiftçiye 4 bin dekar alanda kullanılmak üzere yüzde 75 hibeli silajlık mısır tohumu dağıtımı yapıldı.

Yaşam Yayın: 29 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 29.06.2021 14:58:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce "Çayır, Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında Batman merkez ve ilçelerde, 100 çiftçiye 4 bin dekar alanda kullanılmak üzere yüzde 75 hibeli silajlık mısır tohumu dağıtımı yapıldı. Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde yapılan dağıtım törenine; Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Batman Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Adnan İnanç, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Şube, İlçe Müdürleri ve çiftçiler katıldı. Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdür Mehmet Gün; "Meralarımızın bu kuraklık döneminde aşırı otlatılmasını önlemek, ilimizde yem bitkileri üretiminin yaygınlaşması ve üreticilerimizin besi ve sütçü hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamak için ilimiz ve 5 ilçemizde olmak üzere 4 bin dönümde 100 çiftçimize ikinci ürün silajlık mısır tohumunu dağıtmaktayız. Bununla hem çiftçimizin kaba yem ihtiyaçları karşılanmış olur hem de aşırı otlatmayı önlemiş oluruz. Böylelikle ilimizde ikinci ürün ekimi de yaygınlaşmış olacaktır. Bu çalışmamızla birlikte ilimizin 33 bin ton kaba yem ihtiyacı karşılanmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.