''SATTIĞIMIZI YERİNE KOYAMIYORUZ''

Batman'ın Çarşı Mahallesindeki esnaflar işsizlik ve ürünlere gelen zamlardan şikayetçi.

Gündem Yayın: 21 Ağustos 2022 - Pazar - Güncelleme: 21.08.2022 09:03:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

1976 Yılından beri Şen İş hanında esnaflık yapan Faruk Zariç, “Zam üzerine zam geliyor. Zamlarla başa çıkamıyoruz. Bugün aldığımızı yarın yerine koyamıyoruz” dedi.

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

Kentin en eski alışveriş noktalarından sayılan 1. cadde ve 2. cadde esnafı işsizlikten ve gelen zamlardan sitem ederken, Şen İş hanındaki esnafların durumunun daha da vahim olduğu gözlendi. Sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açan esnaflar günü bir veya iki parça satışla geçirdiği belirtildi. Şen İş hanının en eski esnaflarından Faruk Zariç, ''Her hafta gelen zamlar sonucu sattığımız bir-iki parça ürünü de yerine koyamaz hale geldik. Geçmişte günlük olarak 15-20 parça arasında sattığımız ürün sayısı 2 ve 3'e düşmüş durumda. Vatandaşın alım gücü düşerken satışlarımızda da yüzde 80 oranında düşüş yaşandı. Kısacası esnaf zorda ve günü atlatmanın peşinde'' şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.