SANAT MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Vali Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, bünyesinde güzel sanatlar ve müzik atölyelerini barındıran ‘Sanat Merkezi’ni törenle hizmete açtı.

Yaşam Yayın: 01 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 01.07.2021 11:41:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Vali Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, bünyesinde güzel sanatlar ve müzik atölyelerini barındıran ‘Sanat Merkezi’ni törenle hizmete açtı. ‘Sanat Merkezi’nin açılışına  Vali Hulusi  Şahin’in yanı sıra Garnizon komutanı S/S Albay İhsan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Batman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Batman’daki devlet okullarında görev yapan, güzel sanatlar ve müzik öğretmenlerinin gelecek nesillere ışık tutup, deneyim paylaşımı, etkileşimli öğrenme süreçleri, ulusal ve uluslararası ölçekte sempozyum, sanat günleri, bienaller, atölye çalışmaları, söyleşiler, projeler gibi konularda bir araya gelerek sürekli üreten dinamik bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak bir ortam hazırlamak amacıyla oluşturulan sanat merkezinin açılışında konuşan Vali Hulusi Şahin;  “Burada hem güzel sanatlar, hem de müzik atölyesi mevcut. Resim öğretmenleri ve diğer güzel sanatlar alanındaki öğretmenlerimize hem bir zümre merkezi görevi görecek, hem de yetenekli öğrencilerle ileri eğitimlerin yapılabileceği bir atölye vazifesi görecek. Burada yapılan faaliyetlerde heykel, resim ve resmin çok değişik dalları olan tezhip, hat, ebru çalışmalarının yanında  müzik atölyesi de mevcuttur. Burada üretilecek eserlerin hepsini biz değişik platformlarda Batman’ın tanıtımında kullanmayı düşünüyoruz” dedi. Açılışın ardından yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hulusi Şahin, stantları gezerek öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.