Polonez, ürünlerindeki sodyum oranını %25 azaltmayı başardı

Uzmanlara göre vücudumuzun günlük ihtiyacı olan 5 gram tuzdan daha fazlasını tüketmek sağlığımız açısından oldukça zararlı.

Gündem Yayın: 12 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 12.01.2021 10:58:12
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Uzmanlara göre vücudumuzun günlük ihtiyacı olan 5 gram tuzdan daha fazlasını tüketmek sağlığımız açısından oldukça zararlı. Sağlıklı beslenme alanında yaptığı Ar-Ge çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Polonez, bir yıllık araştırma sonucunda şarküteri et ürünlerinde bulunan sodyum oranını yüzde 25 oranda azaltmayı başardı. Sağlıklı beslenme adına şarküteri et ürünlerinde inovatif çalışmalar yapmak ve yeni lezzetler üretmek adına 2010 yılında kurulan Polonez’in Ar-Ge departmanı yine bir ilke imza attı. Yağ oranı yüzde 1’e kadar indirilmiş, protein oranı yükseltilmiş ve glütensiz üretilebilen şarküteri et ürünlerinden sonra şimdi de ürünlerdeki sodyum oranı yüzde 25 oranda azaltıldı. 1 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu öncelikle ‘’Fit Yaşam’’ ürün grubu ürünlerinde yüksek protein, düşük yağ içeren formülasyonuna ek olarak sodyum oranı da ciddi oranda azaltılmış oldu.

Şarküteri et ürünleri pazarında 34 yılı geride bırakan Polonez’in, Ar-Ge çalışmaları sayesinde sektöre birçok ilki getirdiğinin altını çizen markanın İcra Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Boran Uzun, “Son dönemde yaptığımız yatırımlarla birlikte güçlü bir Ar-Ge departmanı kurduk. Birçok yeniliğe ve ilke imza attık. Hazırlığını yaptığımız daha pek çok çalışma var. Amacımız, geleneksel lezzetlerimizi modernize ederek, lezzetini değiştirmeden sağlıklı beslenmeyle uygun hale getirmek, yeni lezzetler formüle etmek. Fit Yaşam ve glütensiz ürünlerimiz bunun en iyi örneğidir. Sadece %1 yağ oranlı, düşük kalorili ve yüksek protein içeriğine sahip ‘Fit Yaşam’ ürünlerimizde şimdi de sodyum oranını yüzde 25 oranında azalttık” dedi.

“ÜRÜN ETİKETLERİNİ MUTLAKA OKUMALIYIZ”

“Tuz kullanımı etin korunması ve dayanıklılığın arttırılmasında kullanılan en eski yöntemdir. Ancak tuzlamanın nasıl yapıldığı kadar kullanım oranı da son derece önemli” diyen Uzun; şarküteri et ürünlerinde tuzun önemini şöyle aktardı: “Sofralarımızın eksilmez parçası olan tuz, sağlığımız için hayatımızın kilit noktasında yer alıyor. Günlük tuz ihtiyacımızın %75’ini sebze ve meyve gibi gıdalardan alırken geri kalanını soframızdaki tuzdan ve çeşitli gıdalardan alıyoruz. Sodyum, vücuttaki sıvıların dengelenmesine yardımcı olan bir mineral. Neredeyse tüm gıdalarda bulunuyor. Sağlıklı bir kişinin beslenmeyle günlük alması gereken en fazla sodyum miktarı toplam 2 gram. Bir çay kaşığı tuz 2.3 gram sodyum içeriyor; bu nedenle günde bir çay kaşığından daha az tuz tüketmek sağlık için son derece önemli.  Şarküteri et ürünleri de tuz alımında önemli bir kaynak sayılır. Bu nedenle formülasyonlarda azaltımı yoluna gidilmeli diye düşündük ve ürünlerimizin lezzetini, yapısını, formunu kaybetmeden sodyum oranını düşürmeyi başardık. Tuz et ürünlerinde bir dizi fonksiyonel özelliği geliştirir. Bu nedenle sıfır oranda tuz kullanımı mümkün değil. Ancak mümkün olduğunca azaltarak, kişinin günlük sodyum alımını dengelemek mümkün. Bu nedenle tüketicilerimizin ürün etiketlerini dikkatlice okumalarını tavsiye ediyoruz.”                  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.