Petrol Mühendisliği Bölümü yeniden öğrenci alacak

Batman Üniversitesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alan ancak 2020 yılı itibariyle öğrenci alımına kapatılan Petrol Mühendisliği Bölümüne yeniden öğrenci alınacak.

Eğitim Yayın: 24 Temmuz 2022 - Pazar - Güncelleme: 24.07.2022 12:38:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Petrol Mühendisliği Bölümünü yeniden açmak ve bölümün etkinliğini daha da artırmak için göreve gelmesinin ardından etkin bir şekilde çalışmalar yürüten Batman Üniversitesi Prof. Dr. İdris Demir, bölümün açılması süreciyle ilgili bilgiler aktardı. Bölüm öğrencilerinin sahadaki deneyimlerini artırmak amacıyla TPAO ve TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü ile kurumsal iş birlikleri yaptıklarını ve bazı konularda protokoller imzaladıklarını belirten Rektör Demir, bölümün ders içeriklerinin de TPAO ve TÜPRAŞ’tan gelen öneriler doğrultusunda revize edildiğini söyledi. Bölüm öğrencilerinin TPAO’da staj yapabilmelerine ilişkin ortak iş birliğine gidildiğini kaydeden Rektör Demir, öğrencilerin çağın ve petrol mühendisliğinin gereklerini karşılamak, bölümü uluslararasılaştırmak ve dünya genelinde çeşitli ülkelerden öğrenci alımına olanak sağlamak amacıyla bölüme İngilizce eğitim verebilecek akademisyenlerin alındığını, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulunun öğretim elemanı kadrosunun İngilizce hazırlık sınıfı açabilecek şekilde güçlendirildiğini kaydetti. Rektör Demir, “Batman, Türkiye’de petrolün bulunduğu ilk yerdir. Enerji alanında ihtisas üniversitesi olan Batman Üniversitesi de bölgede bulunan petrol üretim sahaları, petrol tesisleri ve rafine sayesinde üniversite-sanayi ortaklığı kapsamında petrol üretim ve kullanım üzerindeki iyileştirmeleri içeren faaliyetleri yürütmeyi hedefliyor. Bu avantajlardan dolayı aday öğrencilerimizi petrol kenti Batman’da ve enerji üniversitesi Batman Üniversitesinde, İngilizce eğitim verecek olan Petrol Mühendisliği Bölümünde okumaya davet ediyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.