“Pembe otobüsler hayata geçirilmeli”

TESSEP Batman İl Koordinatörlüğü, il toplu taşımada bayanlar açısından yaşanan sıkıntı ve mağduriyetlerin giderilmesi için bayanlara özel “Pembe Otobüs” uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yaşam Yayın: 12 Ağustos 2018 - Pazar - Güncelleme: 12.08.2018 00:51:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 TESSEP Batman Sözcüsü Şeyma Erkul, toplu taşıma araçlarındaki sıkıntılardan dolayı bayanların zorluklar çektiğini ifade etti. Kadınlara yönelik özel araç tahsisi istemelerindeki amacın ayrıştırmak değil, kadınların daha rahat seyahat etmelerinin önündeki engellerin kalkmasını sağlamak olduğuna dikkat çekti. Pembe otobüs uygulamanın hayata geçirilinceye kadar taleplerinin devam edeceğini vurgulayan Erkul, “Bu konuyla ilgili birçok üniversite de imza kampanyaları düzenlenmiş durumda. Bununla ilgili birçok kez talebimizde oldu, olmaya da devam edecek. Talebimiz her yerde pembe otobüs yaygınlaşıncaya kadar devam edecek. Dünyanın birçok ülkesinde pembe otobüs uygulaması zaten yapılıyor, var. Bizler Türkiye’de de bunun yaygınlaşmasını talep ediyoruz. Devletin amaçlarından bir tanesi de insanların can, ırz ve namus güvenliğini sağlamaktır. Bizler de bunların doğrultusunda bayanlara has olan pembe otobüslerin aktif hale getirilmesini, yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Bundaki gayemiz kadınları ayrıştırmak değil, tamamen pozitif bir ayrımcılık olarak, kadınların daha rahat bir şekilde ulaşımdan faydalanması istiyoruz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.