OTOBÜS SEKTÖRÜ BİTİYOR

1,5 Yıldan itibaren yaşanan korona virüs bir çok sektörün yanı sıra otobüs sektörünü de bitirme noktasına getirdi.

Gündem Yayın: 20 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 20.05.2021 16:59:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Turizm ve taşımacılık sektöründe büyük yolcu potansiyeline sahip otobüs firmalarının gün geçtikçe sıkıntıları büyüyor. Yaşanan pandemiden itibaren bir çok firma, otobüs filosunu parka çekmek zorunda kaldı. Batman'dan Türkiye'nin dört bir yanına servis yapan firma yetkilileri, seyahat sınırlamasıyla birlikte tamamen durma noktasına geldiklerini ifade ettiler.

‘SADECE 1 HAFTA HAREKETLİLİK YAŞADIK’

Batman'da otobüs işletmeciliği yapan firmalar yetkilileri, 17 günlük kısıtlama döneminde filolarını tamamen parka çektiklerini ifade ederek,'' Normalleşmeye girmemizin hemen ardından yüzde 50 kapasiteli yolcu sayımızla 40 kişilik 1+1 otobüslere 20 yolcu alabildik. Bu kontenjan asla bizi kurtarmıyor. Mazot ve girdi fiyatları tavan yaparken hala eski fiyatlarla hizmet vermekteyiz. Bu durum ne yazık ki bizi bitirme noktasına getirmiş'' dediler.

“YÜZDE 5 ORANINDA İŞ YAPIYORUZ

Yıllarca Batman'da otobüs sektöründe hizmet veren Batman Otogar otobüs esnafı, sektördeki sıkıntılara pandeminin de eklendiğini belirterek şunları söylediler : ''Ekonomik krizin yanı sıra pandemi dönemindeki uygulamalar bizleri tamamen iflasın eşiğine sürükledi. Uçaklarda hiçbir kısıtlama uygulanmazken bizler iş yapamaz hale geldik. Kısıtlama döneminde kent dışındaki vatandaşlar memleketlerine gelemediğinden dönüşler de olmadı. Geçen yıllara nazaran sadece yüzde 5 oranında bir hareketlilik yaşamaktayız. Bu yolcularımız da asker ve gurbete çalışmaya giden vatandaşlardır'' şeklinde konuştular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.