“ODAYA ÇAĞ ATLATTIK”

BATSO Başkanı Demir, hizmetlerde zaman kaybını ve bürokrasiyi en aza indirmek adına Elektronik Arşiv sistemini kurduklarını ve oda belge ücretini kaldırdıklarını söyledi. Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşam Yayın: 21 Eylül 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 21.09.2022 11:39:59
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

“ELEKTRONİK E-ARŞİV SİSTEMİNİ KURDUK”

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) yönetimi olarak, hizmetlerde zaman kaybı ve bürokrasiyi en aza indirmek amacıyla Elektronik Arşiv sistemini kurduklarını belirten Başkan Demir, “Akredite Oda Belgesi ve ISO 9001-2008 kalite belgesini alarak üyelerimize hizmet sunma standartını yükselttik. Odamızın hizmetlerde zaman kaybını ve bürokrasiyi en aza indirmek adına Elektronik Arşiv çalışmaları kapsamında sicil arşivinde bulunan tüm belgeleri dijital ortama aktararak zaman kaybı ve bürokrasiyi en aza indirdik. Odaya çağ atlattık ve Avrupa standartlarında hizmet sunduk” dedi. Üyelere en modern, en hızlı ve en kaliteli hizmeti verebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Demir, “Bu projeyle; kuruluşumuzdan bu yana odamız üyelerine ait ne kadar dosya varsa bu dosyalardaki yazılı ve basılı tüm materyaller, elektronik ortama aktarılıp arşivlendi" diye konuştu. Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Elektronik Arşiv (ETCF-2) projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Demir şöyle konuştu : “Bu sistem, Bilgi-Belge güvenliğini arttırmanın yanı sıra, hem kurumun hem de üyelerin iş yükünü azalttı. Elektronik arşiv sistem ile varlığını bile unuttuğunuz belgelerin gün ışığına çıkarılması çok kısa bir sürede gerçekleşti. Aynı belgeye aynı anda birden çok kişinin erişim imkanı sağlanarak, bilginin paylaşımı ve kurumsal verimlilik sağlandı” ifadelerini kullandı.

“ODA BELGE ÜCRETLERİNİ KALDIRDIK”

BATSO üyelerine hizmeti esas alarak, belgelerden ücret alınma uygulaması kaldırıldı. BATSO üyelerine daha iyi hizmet amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarına dikkat çeken Başkan Demir, “Üyelerden alınan belge ücretlerini 2014'ten itibaren kaldırdık. 2013’te seçimden önce vaat ettiğimiz projeleri bir bir yerine getirdik. Üyelerimizin en büyük talebi olan belge ücretlerini, 2014'ten itibaren kaldırdık. Odamızın en büyük gelir kaynaklarından olan belge ücretlerinden feragat ederek toplam yedi belgeden ücret almadık” dedi. Batman’ın büyük bir potansiyeli olduğunu ve oda olarak bu potansiyeli ortaya çıkarmak için bundan sonra da özveriyle çalışacaklarını dile getiren Başkan Demir, şöyle konuştu : “Bizden önce Batman Ticaret ve Sanayi Odası belge satan oda idi, her yerde de böyle anılıyordu. Aday olurken, seçilirsem ilk başta bu imajı değiştireceğim demiştim. Seçilir seçilmez ilk işimiz belgelerin ücretini kaldırmak oldu. Ne dedik ‘belge satan oda değiliz, iş yapan bilgi veren oda olacağız dedik.” Açıklamasının sonunda Başkan Demir, “Pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle üyelerimizin yükünü hafifletme maksadıyla üye aidatlarına uygulanması gereken zamları uygulamadık” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.