‘NATO yeşil alanı için güvence istiyoruz!’

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, kentin en güzel ve yüksek yerinde bulunan ve binlerce ağaçtan oluşan ormanın bulunduğu NATO alanı için ‘yeşil alan’ güvencesi istediklerini söyledi.

Gündem Yayın: 27 Haziran 2021 - Pazar - Güncelleme: 27.06.2021 14:07:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, kentin en güzel ve yüksek yerinde bulunan ve binlerce ağaçtan oluşan ormanın bulunduğu NATO alanı için ‘yeşil alan’ güvencesi istediklerini söyledi. Alanın hiçbir şekilde imara açılmaması, hiçbir kamu ile özel dernek, vakıf vb. gibi kuruluşlara verilmemesi, devredilmemesi için ilgilileri, il yöneticilerini ve alandan mesul olan kamu kurum yetkililerini duyarlı olmaya davet ettiklerini ifade eden Argunağa, “Batman merkez ve çevresinin yeşil doku yetersizliği kamuoyunun malumudur. Yıllardır her vesile ile kentimize yeşil kuşak kazandırılması çağrısı yapıyor ve fidan dikme, ağaçlandırma çalışmalarına destek veriyoruz. Buna rağmen mevcut yeşil dokumuzu bile koruyamıyoruz. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, Gültepe semtimizde bulunan, daha önce NATO’ya ait olan yüzlerce dönümlük alanda, kentimize oksijen salması için çok sayıda okullarla ağaçlandırma çalışmalarına katılarak yüzlerce fidan dikmiştik. Söz konusu alanın bir kısmının imara ve yapılaşmaya açıldığını üzülerek öğrendik. Edindiğimiz bilgilere göre Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne yakın söz konusu alanda bazı okulların temellerinin atıldığını gözlemledik, yeni bir Askerlik Şubesi inşaatına ise başlanacağı bilgisine ulaştık. Kentimizdeki hava kirliliğine karşı yeşil dokuyu artırmamız gerekirken, 10 dönümü aşkın alanın betonlaştırılmasına üzüldük. Söz konusu alan, Eğitim Araştırma Hastanesi hasta ve refakatçileri ile Gültepe semti vatandaşları için çok güzel bir park olarak hizmete açılabilirdi. Olan oldu, 10 dönümlük yeşil alan önemsediğimiz eğitim yuvaları için kullanıldı” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.