MAHSA AMİNİ PROTESTOSU

İran'da 13 Eylül'de halk polisi tarafından başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar devam ederken Batman ve Siirt HDP İl örgütleri de olayı protesto etti.

Yaşam Yayın: 22 Eylül 2022 - Perşembe - Güncelleme: 22.09.2022 16:48:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP Batman İl Örgütünün parti binası önündeki basın açıklamasına HDP İl Eş Başkanı Hürriyet Kaytar, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, il ve ilçe yönetimindeki kadınlar, HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Sarik ve partililer katıldı. Parti binası önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Ruken Zeryan Işık, ''22 yaşındaki Jîna Mahsa Emînî, İran İslam Cumhuriyeti’nde rejimin sözde ‘Ahlak Polisi’ tarafından başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle başkent Tahran’da 14 Eylül’de işkenceyle gözaltına alındı. Polis karakoluna götürülen Mahsa, aynı gece hastaneye kaldırıldı ve oradan da ölüm haberi geldi. Amini'nin başına aldığı darp nedeniyle beyin kanaması geçirmesi sonucu yaşamını yitirdiği kesinleşti. Kürt bir kadın olan Mahsa Emînî, İran’da rejiminin polisleri tarafından katledildi. İranlı kadınlar, haklarına ve yaşamlarına yönelik bu saldırılara karşı mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmemiştir. Mahsa’nın direnişi bunun en büyük kanıtıdır. İktidarlarının giderek sarsıldığını gören rejim ve onun polisi ise kadınlara ve mücadelelerine saldırarak kadınları yıldırmaya ve sindirmeye çalışmakta. Ancak şu iyi bilinsin ki; kadınlar başta olmak üzere ezilenlerin mücadelesi ve direnişi engellenemeyecek. İranlı kadınlar başta olmak üzere tüm dünyada kadınlar artık yeter diyor! İran halkları, dünya halkları yeter diyor! Buradan bir kez daha belirtiyoruz; Mahsa’nın direnişi ve mücadelesi bizlerin de mücadelesidir. Bu mücadeleyi halkların isyanı ve direnişiyle birleştirerek özgür bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğiz'' ifadeleri kullanıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.