‘Mahpusların taleplerini sahipleniyoruz’

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Cezaevi Komisyonu Özgürlükçü Hukukçular Platformu, cezaevinde açlık grevinde bulunan tutukluların durumlarına dikkat çekmek için Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Gündem Yayın: 09 Aralık 2018 - Pazar - Güncelleme: 09.12.2018 14:56:19
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Google News

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Cezaevi Komisyonu Özgürlükçü Hukukçular Platformu, cezaevinde açlık grevinde bulunan tutukluların durumlarına dikkat çekmek için Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklaması Valiliğin yeni aldığı bir karar ile yasaklandığından dolayı dernek ofisinde gerçekleştirildi. Basın metni Cezaevi Komisyon Sorumlusu aynı zamanda Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi Av. İlyas Tarım tarafından okundu. Tarım, açıklamasında şunları söyledi: “Biz hak savunucuları açlık grevini yürüten mahpusların taleplerini sahipleniyoruz.  Ve biz, insan hakları savunucuları olarak, cezaevlerindeki insanları açlık grevinden başka çarenin olmadığı duygusuyla baş başa bırakmamak için söz konusu hak talepleri kamuoyunca duyurmayı bir görev bildiğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.