Mağdur aileye İHD’den destek

Geçtiğimiz günlerde cinsel istismara uğrayan 18 yaşındaki zihinsel engelli genç kız Z.A.’nın ailesi, İHD Batman Şubesinden hukuki destek istedi.

Gündem Yayın: 02 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 02.06.2021 11:41:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde cinsel istismara uğrayan 18 yaşındaki zihinsel engelli genç kız Z.A.’nın ailesi, İHD Batman Şubesinden hukuki destek istedi. Konuyla ilgili İHD Batman Şubesinden yapılan açıklamada, şöyle denildi : “Mağdurun ailesi ile yaptığımız görüşme neticesinde aile, derneğimize hukuki destek için başvuruda bulunmuştur. Cinsel saldırıları vakalarında saldırganların, eylemlerini din, mezhep, cinsel kimlik, cinsel yönelim, giyim, yaşam biçimi argümanları aracılığıyla meşrulaştırma çabalarına ne yazık ki sıklıkla şahit olmaktayız. Akıl zayıflığı yahut zihinsel engel durumları da meşrulaştırma çabalarında kullanılan başka argümanlardır. Ülkemizde son zamanlarda artan cinsel saldırıların, mevcut hukuk ve siyasi düzlemin bir toplumsal yansıması olduğu da ortada.  Biz insan hakları savunucuları, her türlü insan hakları ihlaline karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yaşanan elim ve korkunç hadisede, Hukuk Komisyonumuz nezdinde mağdurun yanında olduğumuzu, sürecin takibi konusunda gerekli hukuki desteği vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.