LAVANTA YETİŞTİRİCİLİĞİNE TAM DESTEK

Vali Hulusi Şahin’in himayelerinde geçen yıl başlatılan ve GAP Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Tıbbi Aromatik Bitkileri Geliştirme Projesi kapsamında dört çiftçiye 22 bin adet lavanta fidesi dağıtıldı.

Yaşam Yayın: 19 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 19.01.2021 20:20:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Vali Hulusi Şahin’in himayelerinde geçen yıl başlatılan ve GAP Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Tıbbi Aromatik Bitkileri Geliştirme Projesi kapsamında dört çiftçiye 22 bin adet lavanta fidesi dağıtıldı.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşma yapan Vali Şahin, Batman’daki tarım ürünlerini çeşitlendirmek ve birim alanda daha fazla gelir elde edilen ürünleri Batman çiftçisiyle buluşturmak amacıyla bu projeyi başlattıklarını ifade ederek, “Batman’da iki yıl içinde tıbbi aromatik bitki yetiştirilmesine yönelik birçok denemelerimiz oldu. Bunların içerisinde en önemlisi lavantaydı. Çok su istemeyen ve toprağı çok yormayan lavanta bitkisinin yetiştirilmesinde, Batman’da ciddi bir başarı elde edildi. Bu yıl da çiftçimizin bizleri teşvik etmesiyle beraber yeni yerlerde lavanta yetiştirilmesini deneyerek ekim alanlarını arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Konuşmalarının ardından Vali Şahin, dört çiftçiye 12 dekarlık alanda yetiştirilmek üzere 22 bin lavanta fidesi ve ihata teli dağıttı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.