‘Köyleri geziyoruz sporu sevdiriyoruz’

Sportif aktivitelerden yararlanmak amacıyla Belediye Spor İşleri Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün müşterek çalışması doğrultusunda köyde yaşayan eden çocuklarla bir araya gelindi.

Yayın: 26 Temmuz 2020 - Pazar - Güncelleme: 26.07.2020 11:46:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sportif aktivitelerden yararlanmak amacıyla Belediye Spor İşleri Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün müşterek çalışması doğrultusunda köyde yaşayan eden çocuklarla bir araya gelindi. Badminton, Voleybol, Atletizm, Futbol gibi branşlarında eğlenceli yarışmaların düzenlendiği etkinliklerde öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. İlk etkinlik için Beşiri ilçesine bağlı Danalı Köyüne giderek çocukların sportif aktivitelerden faydalanması amacıyla Vali Hulusi Şahin’in talimatıyla hayata geçirilen ‘Köyleri Geziyoruz, Sporu Sevdiriyoruz’ adı altındaki etkinlikten çocuklar kadar köy sakinleri de memnun kaldı. Köyden şehir merkezine gelme imkanı bulunmayan ve sportif etkinliklerden yararlanamayan çocukların bulundukları köylere giderek mini saha, voleybol ve badminton ile atletizm yarışmaları için ortam sağlayan Belediye Spor İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık yarım saat içerisinde oyun alanı oluşturdu. Köy çocuklarına t-shirt ve şapkanın yanı sıra değişik ikramlarda da bulunan yetkililer, çocukların sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hareket etmesi ve pandemi riskine karşı maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için ortam oluşturdu. Farklı branşlarda görev alan eğitmenlerin gösterdikleri hareketleri uygulayan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Köy sakinleri bu tür etkinliklerin devam etmesini dileyerek, emeği geçen başta Vali Hulusi Şahin olmak üzere tüm Belediye personeline teşekkürlerini iletti. Batman Belediyesi Spor İşleri Müdürü Burak Eren de, “Batman şehir merkezine gelemeyen ve köyde yaşayan çocuklarımızın yanına gittik. Sayın Valimiz Hulusi Şahin’in de destek ve talimatıyla Beşiri İlçemize bağlı Danalı Köyünde ilk çalışmalarımıza başladık. Yarışma ve ödüllerimizle çocuklarımızla mutlu ve güzel bir gün geçirdik” ifadelerinde bulundu. Sportif etkinliklerin belirli aralıklarla Beşiri, Kozluk, Hasankeyf, Gercüş ve Sason İlçelerimize bağlı köylerde devam edeceği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.