‘Kış öncesi önlemler acilen alınsın’

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, MEB'e çağrıda bulunarak, Kış mevsimi öncesinde önlemleri acilen almaya davet etti.

Eğitim Yayın: 24 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 24.10.2021 22:07:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

MEB’in alınması gereken öncelikli tedbirlerin hiçbirini hayata geçirmediğini belirten Şimşek, “MEB tarafından yüz yüze eğitimin sürekliliğini sağlayacak tedbirlerin alınıp alınmadığı, 6 Eylül’den bu yana kamuoyunun dikkatle takip ettiği bir süreçtir. Sendikamız alınması gereken tedbirler konusunda yayınlamış olduğu raporlar ve yapmış olduğu önerilerle okulların kapanmaması, sağlıklı ve güvenli eğitim ortamlarının yaratılması için çalışmalarını güncelleyerek devam ettirmektedir. Ancak MEB’in bu süreci şeffaf yürütmediğini, okullarda yaşanan sorunlarla ilgili bilgileri gizli tutmaya çalıştığını tekrar kamuoyunun dikkatine sunmak isteriz. Okullarda yaşanan vakalar ve kapanan sınıflarla ilgili bilgilerin paylaşılmaması için okul yöneticileri ve eğitim emekçileri sık sık sözlü olarak uyarılmaktadır. Vakaların ve kapanan sınıf sayılarının bilgisini doğru paylaşmamak ve kamuoyunun bu bilgilere ulaşmasını engellemek sorunları ortadan kaldırmadığı gibi tedbirlerin alınmasını da geciktirmektedir. MEB alınması gereken öncelikli tedbirlerin hiçbirini hayata geçirmemiştir. Şöyle ki; 15 bin öğretmen ataması Şubat 2022’ye bırakılmıştır. Okullarda yeterli sayıda yardımcı hizmetli personel görevlendirilmemiştir. Sınıf mevcutları seyreltilmemiştir. 40 dakika olan ders süreleri 30 dakikaya düşürülmemiş, okul öncesi için 50 dakika düzenlemesi devam ettirilmiştir. Sınıfların pencere sistemleri ve okul havalandırma sistemleri üzerinde, düzenli temiz hava sağlayacak şekilde bir çalışma yürütülmemiştir. Tuvalet ve lavabo sayıları arttırılmamıştır. Temizlik malzemeleri yeterince sağlanmadığı gibi bu ortamların temizliği düzenli bir şekilde yürütülmemektedir. Sınıfları kapanmak zorunda bırakan kamuoyuna yapılan bilgilendirme çalışmaları değil, acil olarak alınması gereken bu önlemlerin alınmamasıdır” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.