Kış lastiğine rağbet yok

Son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kış lastiği satışlarını durma noktasına getirdi.

Gündem Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 11:07:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kış lastiği satışlarını durma noktasına getirdi. Korona virüs salgınının hızla yayılması sonrası alınan tedbirler kapsamında seyahat kısıtlamalarıyla araç kullanımının azalması lastik satışlarını etkiledi. Kış lastiği satarak işlerin açılmasını bekleyen lastikçi esnafı ise bu kez mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcakları nedeniyle umduğunu bulamadı.

“İŞLERİN AÇILACAĞINDAN  PEK UMUDUMUZ YOK”

Lastikçi Mehmet İnanır, pandemi şartları ve iklime göre geçen seneyi aradıklarını söyledi. 2020 yılının geçen seneye göre durgun olduğunu kaydeden Mehmet İnanır, “Yapılacak bir şey yok. Sebeplerinden birincisi pandemi, sokağa çıkma yasağı etkiliyor ister istemez. İkincisi de hava şartları, bahar günleri gibi güneşli gidiyor. Halk sokağa çıkamayınca, hava şartları da iyi olduğu için işlerimiz durgun gidiyor. Kış lastiği olarak halkımız bilinçli değil. Bilgili olmamasının da etkisi var. Bunlar bir araya geldiği zaman büyük bir etken oluyor. İşlerin açılacağından da pek umudumuz yok. İklim şartları böyle giderse, pandemi de böyle devam ederse biraz karamsarız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.