KAYIP YAKINLARI, MUSA ANTER İÇİN BULUŞTU

İHD Batman Şubesi yöneticileri ile kayıp yakınları 546. kez bir araya gelerek Musa Anter cinayetinin faillerini sordular.

Yaşam Yayın: 18 Eylül 2022 - Pazar - Güncelleme: 18.09.2022 10:51:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde 546.  kez bir araya gelen kayıp yakınları, Musa Anter’in akıbetini sordular. İHD Şube Eşbaşkanı Devran Yıldız, Musa Anter’in yaşam öyküsünü özetleyerek, “Bu hafta Diyarbakır’da 20 Eylül 1992’de katledilen Kürt yazar ve gazeteci Musa Anter yani herkesin bildiği ismi ile Apê Musa’faillerini devletten sormak için toplandık. Ape Musa, 20 Eylül 1992'de Diyarbakır'ın Seyrantepe mahallesinde uğradığı silahlı saldırıda sol bacağına iki, kalbi ve kafasına birer kurşun sıkılarak öldürüldü. Musa Anter dosyasının 20 Eylül’de zamanaşımı nedeniyle düşme riski bulunuyor. Yıllardır sürüncemede bırakılan yargılamanın sanığı Abdulkadir Aygan bir an önce dinlenmelidir. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı uygulanmadığını bir kez daha dile getiriyoruz. Bizler hakikatin görülmesini ve açığa çıkarılması gerektiğini belirtiyoruz. Bizler! Adaletsizliğe uğrayanların her zaman yoldaşı olacağımızı, son nefesimize kadar adalet istemeye devam edeceğimizi, kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.