‘Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar’

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, son dönemde vatandaşların alım gücünün ciddi oranda düştüğünü ifade ederek, ekonomi politikalarını eleştirdi.

Yaşam Yayın: 05 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 05.01.2021 14:25:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“ORTA DİREK HIZLA YOK OLUYOR”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, ekonomik gelişmelerin doğrudan vatandaşı yoksulluğa sürüklediğini belirterek, "Orta direğin hızla yok olduğu, açlık sınırına yakın seviyelerde hayatını idame ettirmeye çalıştığı bir ortam gelişiyor. Asgari ücret gibi çalışan nüfusun yüzde 40'ından fazlasını etkileyen bir ücret için bile hükümet patronların safında yer almıştır. Perdenin diğer kısmında yer alan işsizler ise tam olarak kendi başlarının çaresine bırakıldı. Birkaç kişilik iş ilanlarına dahi binlerce kişi başvuruyor. Üstelik pek çok işsiz artık iş bulmaktan dahi umudunu kesmiş durumda. Vatandaşlardan, sokaklardan tamamen kopan ekonomi politikaları ile vatandaşlar artık yumurta, yağ, zeytin gibi temel tüketim ürünlerini almakta dahi güçlük çekiyor. Sokakta, pazarda bir araya geldiğimiz vatandaşlarımız enflasyonu yüzde 60, 70 htiğini söylüyor. Kamuoyunda doğruluğu tartışılan TÜİK verilerine göre dahi, gıda enflasyonun ise yüzde 20,6 olduğu bir ortamda memura, emekliye ise yüzde 7,36'lık bir zam geldi. Bu zam ise elektriğe, doğalgaza, otoyollara, köprülere, akaryakıta, harçlara, vergilere gelen zamlar ile ilk günden eridi. Hükümet, bir kez daha ülkemizin içinde bulunduğu fakirleşme ve yoksullaşma krizini görmezlikten geldiğini ve bu ağır tabloyu tersine çevirecek adımları atmaktan çok uzak olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.