KARTAL’IN ‘ÖDÜLLÜ FOTOĞRAFLAR’ SERGİSİNE TAM NOT

Ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal’ın beşinci Kişisel Fotoğraf Sergisi görkemli bir açılışla vatandaşların akınına uğradı. Açılışta yüzlerce meraklı ve fotoğraf sever tarafından fotoğraflar tek tek incelendi.

Sanat Yayın: 29 Temmuz 2022 - Cuma - Güncelleme: 29.07.2022 18:26:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

KARTAL’IN FOTOĞRAF SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde Şef olarak  görev yapan Fotoğrafçı Orhan Kartal, Batman Park Alışveriş Merkezi sergi alanında izleyicilerin beğenisine sunduğu 60 “Ödüllü Fotoğraflar” sergisinin açılışını Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Batman İl Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Bulut, İl Özel İdaresi Şube Müdürlerinden Yusuf Çiftçi, Muhittin Demir ve Rauf Bozkurt ile Batman İl Emniyet Müdürlüğü 2. Sınıf Emniyet Müdürlerinden Hakan Doğan, Gökhan Eliaçık, Murat Dokumacı ve Mehmet Fatih Ersoy ile Bem-Bir-Sen Batman İl Başkanı Ömer Zengin ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Fotoğraf sergisinde İl Emniyet Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve davetliler tarafından kutlanan fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal, sergideki fotoğraflar hakkında tek tek açıklama yaparak bilgi verdi. Fotoğraf sanatçısı Kartal, “Batmanlı gençlerin sokak köşelerinde veya kahvehane köşelerinden sıyrılıp bir nebze dahi olsa fotoğrafçılığa özendirmek ve kazandırmak öncelikli hedefimdi. Önceki sergilerimde de fotoğraf sanatına kazandırdığımı düşündüğüm insanlar oldu. Fakat bu tür sanatsal faaliyetlerde Batman’ın isminin daha güzel yerlere getireceğine inanıyorum. Bu sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi halinde daha iyi yerlere gelebileceği kanısındayım” dedi. Kartal, “Ödüllü Fotoğraflar” fotoğraf sergisini göremeyenler için de ayrıca 30-31 Temmuz tarihleri arasında Batman Park AVM giriş katı sergi alanında tüm fotoğraf severleri sergiye davet ettiğini açıkladı. Öte yandan Fotoğraf Sanatçısı Orhan Kartal, geçen yıl “Tomaların Gücü” adlı fotoğrafı Batman İl Emniyet Müdürü’ne hediye etti. Ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ise fotoğraf sanatına destek adı altında bir fotoğraf satın aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.